Babicovy recepty: Bageta s masem a zeleninou, plněný bůček s tymiánovým mletým masem

3. prosince 2016·Jídlo a pití·Redakce

Každý víkend pro vás máme jedinečné recepty, které pro rádio Frekvence 1 připravuje kuchař Jirka Babica. Na sobotu připravil bagetu s masem a zeleninou a plněný bůček s tymiánovým mletým masem.

BAGETA S MASEM A ZELENINOU

150 g mletého hovězího masa
1 dlouhá bageta
2 lžíce smetany
2 lžíce másla
3 stroužky česneku
čerstvá bazalka
jarní cibulka
mozzarela
rajčata
olivový olej
sůl, pepř

Bagetu rozkrojíme, vydlabeme vnitřek, který překrájíme a dáme do mísy. Pokapeme smetanou, přidáme mleté maso, jarní cibulku, sůl a pepř. Prolisovaný česnek orestujeme na másle a potřeme jím vnitřky bagety. Navrch dáme směs masa a pečeme 15 minut při 200°C.

Poté bagety vytáhneme a poklademe na ně plátky rajčat, mozzarely a lístky bazalky. Dáme zpět do trouby na dalších 10 minut.

PLNĚNÝ BŮČEK S TYMIÁNOVÝM MLETÝM MASEM

1 kg bůčku
200 g vepřového mletého masa
sůl 
pepř
jarní cibulka

žampiony
1 toust
3 cibule
tymián
černé pivo
olivový olej

6 brambor

¼ kapusty
česnek

 

Na olivovém oleji opečeme česnek a nakrájenou jarní cibulku, na druhé pánvi opečeme krutóny z toustů. Do mletého masa přidáme žampiony, cibulku, petrželku, osolíme, opepříme, přidáme česnek s cibulí a krutóny, vše smícháme.

Bůček prořízneme a uděláme kapsu, kterou prosolíme, okmínujeme a naplníme připravenou směsí. Bůček spojíme jehlami, dáme do pekáče kůží dolů, podlijeme, osolíme a pečeme 30 min. při 200°C. Poté jej vyjmeme, otočíme a kůži nakrojíme na kostičky. Okmínujeme, přidáme tymián a podlijeme černým pivem. Pečeme 90 min. při 180°C.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme