Vyhledávání
Babicovy recepty: Bageta s masem a zeleninou, plněný bůček s tymiánovým mletým masem
Každý víkend pro vás máme jedinečné recepty, které pro rádio Frekvence 1 připravuje kuchař Jirka Babica. Na sobotu připravil bagetu s masem a zeleninou a plněný bůček s tymiánovým mletým masem.
BAGETA S MASEM A ZELENINOU
150 g mletého hovězího masa
1 dlouhá bageta
2 lžíce smetany
2 lžíce másla
3 stroužky česneku
čerstvá bazalka
jarní cibulka
mozzarela
rajčata
olivový olej
sůl, pepř
Bagetu rozkrojíme, vydlabeme vnitřek, který překrájíme a dáme do mísy. Pokapeme smetanou, přidáme mleté maso, jarní cibulku, sůl a pepř. Prolisovaný česnek orestujeme na másle a potřeme jím vnitřky bagety. Navrch dáme směs masa a pečeme 15 minut při 200°C.
Poté bagety vytáhneme a poklademe na ně plátky rajčat, mozzarely a lístky bazalky. Dáme zpět do trouby na dalších 10 minut.
PLNĚNÝ BŮČEK S TYMIÁNOVÝM MLETÝM MASEM
1 kg bůčku
200 g vepřového mletého masa
sůl
pepř
jarní cibulka
žampiony
1 toust
3 cibule
tymián
černé pivo
olivový olej
6 brambor
¼ kapusty
česnek
Na olivovém oleji opečeme česnek a nakrájenou jarní cibulku, na druhé pánvi opečeme krutóny z toustů. Do mletého masa přidáme žampiony, cibulku, petrželku, osolíme, opepříme, přidáme česnek s cibulí a krutóny, vše smícháme.
Bůček prořízneme a uděláme kapsu, kterou prosolíme, okmínujeme a naplníme připravenou směsí. Bůček spojíme jehlami, dáme do pekáče kůží dolů, podlijeme, osolíme a pečeme 30 min. při 200°C. Poté jej vyjmeme, otočíme a kůži nakrojíme na kostičky. Okmínujeme, přidáme tymián a podlijeme černým pivem. Pečeme 90 min. při 180°C.