Babicovy recepty: Bramborová papriková polévka * Pikantní kuřecí prsíčko

Kuchař Jirka Babica vaří na rádiu Frekvence 1 také o prázdninách! Podívejte se na jeho sobotní recepty, které představil ve vysílání.

BRAMBOROVÁ PAPRIKOVÁ POLÉVKA

Pořebujete:
* 2 kg brambor
* 3 velké cibule
* 2 lžíce oleje
* mletou červenou papriku
* pepř
* mrkev ,celer
* 3 stroužky česneku
* 2 bobkové listy
* 2 bílé papriky
* 2 rajčata
* 1 uzenou klobásu
* smetanu

Očištěné brambory nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme pokrájené brambory. Osolíme, posypeme mletou červenou paprikou, opepříme a krátce osmahneme. Zalijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené. Přidáme bobkový list a nadrobno pokrájený česnek, nakrájenou papriku, rajčata a na kolečka nakrájenou klobásu. Přikryjeme a dusíme do měkka. Na konci zjemníme smetanou. Vhodná příloha je chléb.

PIKANTNÍ KUŘECÍ PRSÍČKO V BAGETĚ

Potřebujete:
* 300 g řízků z kuřecích prsou
* pepř
* 2 lžíce oleje (nejlépe olivový)
* 4 lžíce majonézy
* 1 lžičku kari koření
* sůl
* citronovou šťávu
* petrželku
* 2 bagety

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji z obou stran maso opečeme dokud nezezlátne. Necháme ho okapat na papírové utěrce a pokrájíme na kousky. Smícháme majonézu, kari koření, sůl a citronovou šťávu, směs natřete na bagety, které jsme nařezali na poloviny a na sucho opekli. Na každou dáme 2 ks masa, ozdobíme petrželkou. Podle chuti můžeme přidat i kolečka rajčat, papriky nebo čínské zelí.