BABICOVY RECEPTY: Dýňovo-krůtí štrůdl a bramborovo-hovězí karbanátky!

Jirka Babica dnes na rádiu Frekvence 1 vaří další speciality! Dýňovo-krůtí štrůdl a bramborovo-hovězí karbanátky. Podívejte se na recepty.

DÝŇOVO-KRŮTÍ ŠTRŮDL

Potřebujete:
– 1 balení listového chlazeného těsta
– dýně
– 250 g krůtího prsa
– 200 g smetanového sýra
– 1 stroužek česneku
– zelenou petrželku
– 200 ml zeleninového vývaru
– 1 velkou cibuli
– lžíci kari
– sůl a pepř

Z krůtího prsa nakrájíme menší kostky. Z dýně vyřízneme dužinu, nakrájíme na stejné kostky a na sucho osmahneme s masem na pánvi. Dochutíme solí, pepřem a kari. Zalijeme vývarem, vaříme, necháme vývar odvařit. Necháme lehce vychladnout.
Mezitím smícháme smetanový sýr s prolisovaným česnekem, nakrájenou petrželkou a kari.

Listové těsto rozválíme, potřeme směsí smetanového sýru, vložíme dýňovou směs. Těsto podélně srolujeme jako štrůdl.Pomažeme vajíčkem a dáme do trouby na 200 st. na 30 minut.

BRAMBOROVO-HOVĚZÍ KARBANÁTKY

Potřebujete:
– 500 g brambor
– 200 g mletého hovězího masa
– 1 kg cibule
– petrželka
– mouku
– 1 vejce
– strouhanku
– pepř, sůl
– olej na smažení

Brambory oloupeme, pak vaříme do měkka. Cibuli nakrájíme na jemno. Na oleji cibuli osmahneme. Přidáme hovězí mleté maso a opečeme. Dochutíme solí a pepřem. Vařené brambory scedíme, rozmačkáme a smícháme s opečeným mletým masem a promícháme. Vmícháme nakrájenou zelenou petrželku . Směs rozdělíme na osm částí a vytvarujeme do osmi karbanátků asi 6 cm v průměru. Obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleje do zlatova. Podáváme s listovým salátem.