Vyhledávání
Babicovy recepty: Ementálové tyčinky a vepřová játra s sherry
Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.
EMENTÁLOVÉ TYČINKY
100 g másla
120 g ementálu
200 g hladké mouky
2 špetky mleté papriky
100 ml smetany
1 vejce
sůl
kmín
sezam
Rozehřáté máslo, ementál, mouku, papriku, smetanu a sůl spojíme v těsto a necháme asi hodinu a půl odstát v lednici. Z těsta vyválíme asi 3 mm silný plát, z kterého nakrájíme 1 cm široké a 15 cm dlouhé proužky. Dáme je na pečící papír na plech. Potřeme vejcem, posypeme je kmínem a sezamem. Pečeme v troubě asi 15 minut na 200 stupňů.
VEPŘOVÁ JÁTRA SE SHERRY
300 g vepřových jater
2 lžíce hl. mouky
1 svazek jarní cibulky
1 červená paprika
1 balíček mraženého hrášku
2 lžíce oleje
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce suchého sherry
½ lžičky rýžové mouky
sůl, pepř
vařená rýže
Na olej dáme červenou papriku, jarní cibulky, opečeme, osolíme, přidáme hrášek. Po 2-3 minutách vyndáme. Přidáme olej, vložíme pokrájená játra poprášená moukou, opékáme do měkka. Vrátíme zeleninu, zalijeme sherry, zakápneme sójovkou, zahustíme rýžovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Podáváme s rýží.