Babicovy recepty: Ementálové tyčinky a vepřová játra s sherry

21. ledna 2017·Jídlo a pití·Redakce

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

EMENTÁLOVÉ TYČINKY

100 g másla

120 g ementálu

200 g hladké mouky

2 špetky mleté papriky

100 ml smetany

1 vejce

sůl

kmín

sezam

Rozehřáté máslo, ementál, mouku, papriku, smetanu a sůl spojíme v těsto a necháme asi hodinu a půl odstát v lednici. Z těsta vyválíme asi 3 mm silný plát, z kterého nakrájíme 1 cm široké  a 15 cm dlouhé proužky. Dáme je na pečící papír na plech. Potřeme vejcem, posypeme je kmínem a sezamem. Pečeme v troubě asi 15 minut na 200 stupňů.

VEPŘOVÁ JÁTRA SE SHERRY

300 g vepřových jater

2 lžíce hl. mouky

1 svazek jarní cibulky

1 červená paprika

1 balíček mraženého hrášku

2 lžíce oleje

3 lžíce sójové omáčky

2 lžíce suchého sherry

½ lžičky rýžové mouky

sůl, pepř

vařená rýže

Na olej dáme červenou papriku, jarní cibulky, opečeme, osolíme, přidáme hrášek. Po 2-3 minutách vyndáme. Přidáme olej, vložíme pokrájená játra poprášená moukou, opékáme do měkka. Vrátíme zeleninu, zalijeme sherry, zakápneme sójovkou, zahustíme rýžovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Podáváme s rýží.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme