Vyhledávání
Babicovy recepty: Houbová polévka se zelím a vepřové krokety s květákem
Každý víkend vaří pro Frekvenci 1 populární kuchař Jirka Babica. Inspirujte se jeho recepty i vy a připravte si něco dobrého k obědu. Tentokrát si připravil houbovou polévku se zelím a vepřové krokety s květákem.
Houbová polévka se zelím
Připravte si:
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
hrnek kysaného zelí
1 lžička cukru
hrnek čerstvých hub
máslo
lžička drceného kmínu
2 dl mléka
klobása
1 lžíce sladké papriky
1 bobkový list
8 zrnek pepře
sůl
V hrnci na sádle osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, lžičku kmínu, zaprášíme moukou a utvoříme cibulovou jíšku. Přidáme lžíci papriky, promícháme a zalijeme 1,2 litrem horké vody. Vložíme brambory a houby nakrájené na kostičky. Dále vložíme bobkový list, 10 zrnek celého pepře a kvašené zelí .Osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Nakonec vložíme opečené plátky pikantnější klobásy.
Vepřové krokety s květákem
Připravte si:
1 květák
200 gr mletého vepřového masa
2 vejce
1 rohlik
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce strouhanky
sůl
pepř
tuk na smažení
Květák očistíme, natrháme na růžičky, vložíme do vroucí slané vody a krátce povaříme. Housky nakrájíme a pokropíme vývarem z květáku, smícháme s mletým masem v míse . Přidáme sekaný květák, vejce, sůl, pepř a vše spolu promícháme. Z této směsi formujeme malé krokety, které klasicky obalíme v trojobalu a v rozpáleném tuku osmažíme. Podáváme s máslovými bramborami.