Babicovy recepty: Husí prsa v zelní a jablkový koláč s polevou!

13. listopadu 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Také v neděli Jirka Babica vaří na rádiu Frekvence 1! Mimo jiné jednu skvělou husí specialitu. Mrkněte se na jeho recepty.

HUSÍ PRSA V ZELÍ

Potřebujete:
* 700 g kysaného zelí
* 2 sladkokyselá jablka
* kmín, sůl
* 1 lžíci majoránky
* 1 lžíci krys. cukru
* 2 husí prsa
* 2,5 dcl suchého bílého vína
* 700 g brambor

Zelí pokrájíme, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, kmín, sůl, majoránku, cukr a vše spolu dobře promícháme.

Husí prsa nakrájíme každé na 4 kusy, osolíme a okmínujeme, dáme do zelného základu. Trochu podlijeme vínem a dáme péct do vyhřáté trouby. Během pečení maso obracíme a podléváme vínem. Když je maso měkké, uložíme ho kůží navrch a zapečeme do červena.

Brambory očistíme, pokrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Upečené maso vyjmeme, zelí promícháme s uvařenými bramborami, vložíme zpět maso a ještě několik minut zapékáme v dobře vyhřáté troubě.

 

JABLKOVÝ KOLÁČ S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU

Potřebujete:
* 6 jablek
* půl hrnku polohrubé mouky
* 1 dcl oleje
* 6 vajec
* vanilkový cukr
* 1 dcl mléka
* 1/2 balíčku prášku do pečiva
* 2 lžíce kakaa
* půl hrnku moučkového cukru
* čokoládovou polevu

 

Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáme mléko,olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Upečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu, 10 minut na 180 st.

Z bílků vyšleháme sníh a zlehka vmícháme k nastrouhaným jablkům smíchaným s vanilkovým cukrem. Tuto směs rovnoměrně potřeme na nedopečené těsto a spolu dopečeme 20 minut na 180 st. Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme