Babicovy recepty: Jánošíkův oštěpek se švestkou a polévka z čínského zelí!

13. srpna 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Kuchař Jirka Babica se opět vrhá do vaření na rádiu Frekvence 1. Podívejte se na jeho recepty a zkuste to s ním. Dnes vás např. naučí přípravu Jánošíkova oštěpku nebo polévky z čínského zelí.

Jánošíkův oštěpek

Jánošíkův oštěpek rozkrájíme na ½ nebo ¼ (podle toho, jak velké jednohubky chceme servírovat). Na oštěpek položíme sušenou švestku, kterou jsme přes noc nechali naloženou v červeném víně a pálence.

Čtvrtku oštěpku a švestku obalíme v plátku slaniny.

Připravenou jednohubku napíchneme na párátko a pečeme ve středně vyhřáté troubě, nebo na grilu do zlatova.

POLÉVKA Z ČÍNSKÉHO ZELÍ

Potřebujete:
– hrst sušených bezvaječných mie nudlí
– 2 cm čerstvého zázvoru
– 1 červenou chilli papričku
– 1 cibuli
– 1 kuřecí prso
– hrst sladkého hrášku
– čtvrt čínského zelí
– 4 lžíce sojové omáčky
– 1 lžičku rybí omáčky (komu nechutná tak sůl )
– 4 snítky čerstvého koriandru

 

Mie nudle zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat podle návodu na obalu.

Do půl litru vody dáme nakrájený zázvor, překrojenou chilli papričku, přepůlenou cibuli, nakrájené kuřecí prso na plátečky , lehce osolíme, přiklopíme a vaříme 15 minut.

Přidáme nakrájené čínské zelí, sladký hrášek a vaříme 3 minuty. Vložíme nudle, dochutíme sojovou omáčkou, rybí omáčkou a lístky koriandru.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme