BABICOVY RECEPTY: Křupavá cibulová kola a kuřecí kapsa po maďarsku

12. listopadu 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Ještě nemáte nápad na sobotní oběd? Třeba vám budou inspirací recepty Jirky Babici. Podívejte se, co dnes vaří na rádiu Frekvence 1.

KŘUPAVÁ CIBULOVÁ KOLA

Potřebujete:
– půl kila větší cibule
– půl hrnku hladké mouky
– 2 vejce
– sůl
– pepř
– 1 lžíci oleje
– 2 dl světlého piva
– půl prášku do pečiva
– olej

V misce smícháme mouku, sůl, pepř, žloutky a pomalu, za stálého míchání, přiléváme pivo. Přidáme lžíci oleje a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kola. Na několik minut je ponoříme do osolené vroucí vody. Cibuli vyjmeme a necháme okapat. Do připraveného těsta přimícháme sníh z bílků. Kolečka cibule obalíme v mouce, namočíme je do těsta a osmažíme na horkém oleji. Necháme okapat a podáváme.

KUŘECÍ KAPSA PO MAĎARSKU

Potřebujete:
– 4 kuřecí prsa
– 4 ks slaniny
– 200 ml kuřecího vývaru
– 1 cibuli
– 1/2 červené papriky
– 1/2 zelené papriky
– 50 g tvrdého sýru
– 2 stroužky česneku
– 2 lžíce másla
– sůl, pepř
– 1 lžičku mouky
– smetanu

Papriky a cibuli nakrájíme na malé kostičky, opečeme na másle, přidáme prolisovaný česnek a špetku soli.

Každý řízek osolíme, opepříme a po stranách nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Na plátek slaniny dáme vrchovatou lžíci paprikové směsi, přidáme hranolek tvrdého sýra, slaninu opatrně zavineme.

Kapsy spíchneme párátkem a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme vývar a dusíme 15 minut. Pak maso vyjmeme. Do vývaru přidáme smetanu smíchanou s moukou a směs dochutíme solí a pepřem.
¨
Maso polijeme omáčkou a podáváme s rýží nebo těstovinami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme