Babicovy recepty: Krůtí steak s parmazánem a vanilkový pomeranč s jogurtem

Krůtí steak s rajčaty a parmezánem

2 krůtí steaky
200 g parmezánu
100 g parmské šunky
250 g zakysané smetany
rajčata
čerstvá bazalka
1 žloutek
1/2 citrónu
olej
cukr
sůl, pepř

 

Rajčata nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji, stříkneme citrónovou šťávou a cukrem. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Na plátky masa poklademe rajčata a parmskou šunku. Zakysanou smetanu smícháme se žloutkem, solí, pepřem, parmazánem a vzniklou směs nalijeme na maso. Dáme zapéct do trouby na 200°C na 10 minut.

 

 

Vanilkový pomeranč s jogurtem

300 gr řeckého jogurtu

2 balíčky vanilkového cukru

6 pomerančů

1 vanilkový lusk

2 lžíce cukru

100 g amaretti sušenek

Smícháme jogurt s vanilkovým cukrem a rozdělíme do 4 dezertových sklenic. Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu, čtyři pomeranče oloupeme a očistíme na filety. Z vanilkového lusku pomocí nože vyndáme dřeň. V hrnci zkaramelizujeme cukr a zalijeme pomerančovou šťávou. Přidáme vanilkovou dřeň, zbytek vanilkového lusku. Promícháme a vaříme asi 10 minut, dokud nám nevznikne hustý sirup. Necháme chvíli vychladit. Sušenky amaretti hrubě rozmačkáme a nasypeme na jogurt do sklenic. Pomerančové filety vložíme do sklenic a přelijeme sirupem.