Babicovy recepty: Ořechové těstoviny se zeleninou * Majoránková krkovička na pórku

3. září 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Jirka Babica pro posluchače rádia Frekvence 1 opět připravil dva skvělé recepty! Dnes spolu s ním můžete uvařit ořechové těstoviny se zeleninou a majoránkovou krkovičku na pórku.

OŘECHOVÉ TĚSTOVINY SE ZELENINOU

Potřebujete:
* půl hrnku vlašských ořechů
* 1 cibuli
* 1 stroužek česneku
* 1 malou cuketu
* 1 lilek
* 1 červeou papriku
* sůl , pepř
* 200 g Rigatoni
* 3 lžíce olivového oleje
* 2 lžíce rajského protlaku
* lžičku cukru
* 2 stonky bazalky

Vlašské ořechy orestujeme na sucho na pánvi a vyndáme je. Na pánev nalijeme olej, opečeme nakrájený lilek, cuketu a papriku. Přidáme cibuli a česnek nakrájené na tenké plátky.

Opékáme tak 5 minut. Mezitím dáme vařit rigatoni podle návodu do slané vody. Do opečené zeleniny přidáme 2 lžíce rajského protlaku, dále lžičku cukru a zalijeme naběračkou vody z těstovin. Provaříme, osolíme, opepříme a smícháme se zcezenými těstovinami . Posypeme basalkovými listy a ořechy. Hned podáváme.

 

MAJORÁNKOVÁ KRKOVIČKA NA PÓRKU

Potřebujete:
* 2 pórky
* 4 brambory
* lžíci másla
* 1 lžíci hladké mouky
* půl hrnku mléka
* půl hrnku smetany
* olej
* 4 plátky slaniny
* 4 plátky vepřové krkovičky
* sůl, pepř
* majoránku

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Dáme vařit do poloměkka. Pórek nakrájíme do 3 cm velké kusy a přidáme k bramborám spařit. Zeleninu vyndáme. Vývar zahustíme máslovou jíškou, zjemníme mlékem a smetanou.

Krkovičku naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a opečeme společně se slaninou v pekáčku Poklademe zeleninou, zalijeme smetanovou omáčkou a dáme do trouby na 15 minut zapéci na 180 st.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme