Babicovy recepty: Paprikové kapsy z krůtího masa a kokosový špalek!

7. srpna 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Také v neděli vařil kuchař Jirka Babica na rádiu Frekvence 1! A opět to byly skvělé dobroty. Mrkněte se na recepty, stačí kliknout.

PAPRIKOVÉ KAPSY Z KRŮTÍHO MASA

Potřebujete:
* 4-6 řízků z krůtího prsa á 160 gr
* 5 maďarských paprik
* 3-4 cibule
* 5 dkg slaniny
* sůl, pepř
* 1 dcl bílého vína
* olej
* 6 plátků sýru gouda
* brambory

Krůtí řízky naklepeme a ostrým nožem nasekneme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, přidáme na plátky nakrájené papriky. Paprikami naplníme řízky, utvoříme kapsy, sklepneme nebo spíchneme špejlí.

Vložíme na rozpálený olej na 3 minuty, opečeme a obrátíme. Na každou kapsu dáme plátek sýru gouda. Cibuli nakrájíme na kolečka, vařené brambory na plátky, vložíme k masu a podlijeme trochou vína. Přiklopíme pokličkou a dáme na 15 minut do trouby. Vyndáme a podáváme.

KOKOSOVÝ ŠPALEK S VIŠNĚMI

Potřebujete:
* hrnek a půl kokosových rašplí
* 1 plechovku kondenzovaného slazeného mléka
* hrnek moučkového cukru
* 2 lžíce rumu
* višnový kompot
* 2 lžíce kakaa

 

Kokosové rašple smícháme se slazeným kondenzovaným mlékem, přidáme cukr, rum a vypracujeme tužší těsto.

Rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme 2 lžíce kakaa.

Kakaové těsto položíme mezi dvě fólie a vyválíme do obdélníku. Bílé těsto vyválíme do role, položíme na hnědé těsto a z obou stran přidáme vymačkané nasekané višně z kompotu.

Pomocí fólie srolujeme a dáme přes noc do lednice.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme