Babicovy recepty: Přesnídávková polévka * Kuřecí prsa na zelenině

Každý víkend pro vás na rádiu Frekvence 1 vaří kuchař Jirka Babica. Pro sobotu si připravil Hovězí přesnídávkovou polévku a kuřecí prsa na zelenině. Dobrou chuť!

HOVĚZÍ PŘESNÍDÁVKOVÁ POLÉVKA SE ZELENINOU

Připravte si:

  • 250 g zelených fazolí
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 pórek
  • 5 mrkví
  • 1 svazek petržele
  • 2 petržele
  • 4  velké brambory B
  • 1/2 celeru
  • půl kila karabáčku hovězího masa 
  • sůl a pepř
  • 1 litr vody
  • 1 velká cibule

Maso nakrájíme na 2 cm kostky. V hrnci na másle na nakrájené cibuli kostky osmahneme a zalijeme vařící vodou. Osolíme . Po 30 minutách přidáme na kostky nakrájené brambory, mrkev, celer, petržel, kedlubny a trochu octa. Za dalších 30 minut přidáme fazolky a nakrájený pórek. Na  posledních 5 minut přidáme nasekanou petrželku a hrášek. Ochutíme solí a  pepřem.

 

KUŘECÍ PRSNA NA ZELENINĚ Z TROUBY

Připravte si:

  • 4 kuřecí prsa bez kůže 
  • 8 plátků slaniny
  • 4 rajčata 
  • 4 barevné  papriky 
  • 6 brambor 
  • 4 cibule 
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce provensálské koření
  • sůl a pepř

Smícháme olivový olej se lžící provencálského koření a vytvoříme marinádu.

Nakrájíme brambory na plátky, cibuli na měsíčky, rajčata na měsíčky, papriky na plátky, lehce osolíme a opepříme. Dáme na plech. Maso nakrájíme na plátky, promícháme s plátky slaniny, osolíme a opepříme a vložíme do marinády.

Maso s marinádou dáme na zeleninu. Dáme péci do trouby na 180 st. na 40 minut. Podáváme s listovým salátem.