Vyhledávání
Babicovy recepty: Přesnídávková polévka * Kuřecí prsa na zelenině
Každý víkend pro vás na rádiu Frekvence 1 vaří kuchař Jirka Babica. Pro sobotu si připravil Hovězí přesnídávkovou polévku a kuřecí prsa na zelenině. Dobrou chuť!
HOVĚZÍ PŘESNÍDÁVKOVÁ POLÉVKA SE ZELENINOU
Připravte si:
- 250 g zelených fazolí
- 200 g mraženého hrášku
- 1 pórek
- 5 mrkví
- 1 svazek petržele
- 2 petržele
- 4 velké brambory B
- 1/2 celeru
- půl kila karabáčku hovězího masa
- sůl a pepř
- 1 litr vody
- 1 velká cibule
Maso nakrájíme na 2 cm kostky. V hrnci na másle na nakrájené cibuli kostky osmahneme a zalijeme vařící vodou. Osolíme . Po 30 minutách přidáme na kostky nakrájené brambory, mrkev, celer, petržel, kedlubny a trochu octa. Za dalších 30 minut přidáme fazolky a nakrájený pórek. Na posledních 5 minut přidáme nasekanou petrželku a hrášek. Ochutíme solí a pepřem.
KUŘECÍ PRSNA NA ZELENINĚ Z TROUBY
Připravte si:
- 4 kuřecí prsa bez kůže
- 8 plátků slaniny
- 4 rajčata
- 4 barevné papriky
- 6 brambor
- 4 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce provensálské koření
- sůl a pepř
Smícháme olivový olej se lžící provencálského koření a vytvoříme marinádu.
Nakrájíme brambory na plátky, cibuli na měsíčky, rajčata na měsíčky, papriky na plátky, lehce osolíme a opepříme. Dáme na plech. Maso nakrájíme na plátky, promícháme s plátky slaniny, osolíme a opepříme a vložíme do marinády.
Maso s marinádou dáme na zeleninu. Dáme péci do trouby na 180 st. na 40 minut. Podáváme s listovým salátem.