Babicovy recepty: Rajčatové topinky * Pstruzi ve fenyklové marinádě

20. srpna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Kuchař Jirka Babica tento víkend opět vaří na rádiu Frekvence 1! Podívejte se na jeho letní recepty a zkuste si je doma připravit také.

RAJČATOVÉ TOPINKY

Připravte si: 

  • 3 rajčata
  • 1 lilek
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • citronová šťáva
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • topinky

Lilky oloupeme, nakrájíme na kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme lilek, sůl, mletý bílý pepř. Když se nám z lilku začne dělat pasta, přidáme oloupaná nakrájená  rajčata a chvíli podusíme. Dochutíme solí a mletým bílým pepřem a šťávou z citronu. Na závěr přimícháme prolisovaný česnek. Topinky z chleba uděláme na oleji nebo v toustovači. Lilkovou směsí potřeme  topinku a podáváme.

PSTRUZI VE FENYKLOVÉ MARINÁDĚ

Připravte si: 

  • 4 pstruzi
  • 8 lístků bazalky
  • 1 hrst petržele
  • půl deci olivového oleje
  • půl deci  lehčího bílého  vína 
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 čajová lžička semínek z fenyklu
  • 1 stroužek  česneku
  • 1/2 cibule 
  • 8 oliv (vypeckované, černé)
  • hrst strouhaného parmazánu 
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej

Čerstvé pstruhy kuchyňsky upravíme, vysušíme a prosolíme. Bazalku s petrželí a olivovým olejem dáme do mixeru. Přidáme půl deci  bílého vína, lžičku fenyklových semínek, trochu chilli, stroužek česneku, cibuli, 8 vypeckovaných oliv a parmazán. Pořádně rozmixujeme.

Marinádu vetřeme pořádně do pstruha zevnitř i zvenčí. Poprášíme hladkou moukou a opečeme na oleji v pekáčku na sporáku do křupava, otočíme a dáme do trouby na 180 st . na 10 minut dojít. Podáváme s vařeným bramborem a salátem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme