Vyhledávání
Babicovy recepty: Rajčatové topinky * Pstruzi ve fenyklové marinádě
Kuchař Jirka Babica tento víkend opět vaří na rádiu Frekvence 1! Podívejte se na jeho letní recepty a zkuste si je doma připravit také.
RAJČATOVÉ TOPINKY
Připravte si:
- 3 rajčata
- 1 lilek
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- citronová šťáva
- sůl
- mletý bílý pepř
- topinky
Lilky oloupeme, nakrájíme na kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme lilek, sůl, mletý bílý pepř. Když se nám z lilku začne dělat pasta, přidáme oloupaná nakrájená rajčata a chvíli podusíme. Dochutíme solí a mletým bílým pepřem a šťávou z citronu. Na závěr přimícháme prolisovaný česnek. Topinky z chleba uděláme na oleji nebo v toustovači. Lilkovou směsí potřeme topinku a podáváme.
PSTRUZI VE FENYKLOVÉ MARINÁDĚ
Připravte si:
- 4 pstruzi
- 8 lístků bazalky
- 1 hrst petržele
- půl deci olivového oleje
- půl deci lehčího bílého vína
- 1/2 lžičky chilli
- 1 čajová lžička semínek z fenyklu
- 1 stroužek česneku
- 1/2 cibule
- 8 oliv (vypeckované, černé)
- hrst strouhaného parmazánu
- sůl, pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
Čerstvé pstruhy kuchyňsky upravíme, vysušíme a prosolíme. Bazalku s petrželí a olivovým olejem dáme do mixeru. Přidáme půl deci bílého vína, lžičku fenyklových semínek, trochu chilli, stroužek česneku, cibuli, 8 vypeckovaných oliv a parmazán. Pořádně rozmixujeme.
Marinádu vetřeme pořádně do pstruha zevnitř i zvenčí. Poprášíme hladkou moukou a opečeme na oleji v pekáčku na sporáku do křupava, otočíme a dáme do trouby na 180 st . na 10 minut dojít. Podáváme s vařeným bramborem a salátem.