Vyhledávání
Babicovy recepty: Roštěnka * Rybízový koláč
Kuchař Jirka Babica tento víkend opět vaří na rádiu Frekvence 1! Podívejte se na jeho letní recepty a zkuste si je doma připravit také.
ROŠTĚNKA S KAPAROVOU KŘUPKOU
Připravte si:
- 700 g roštěné
- půl kelímku smetany
- lžíce octa
- červená cibule
- lžíce másla
- lžíce sádla
- lžíce kapary
- lžíce dijonské hořčice
- zelená petrželka
- sůl , pepř
Hovězí roštěnku nakrájíme na 4 plátky, naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. Kapary nakrájíme nadrobno a spolu s nakrájenou zelenou petrželkou a cibulí osmahneme na másle. Tím potřeme plátky z roštěné a poprášíme hladkou moukou.
Na pánvi na oleji s lžíci másla opečeme z každé strany 4 minuty. Maso vyndáme, do šťávy přidáme lžíci octa, hořčici, smetanu a provaříme.
Maso dáme na talíř a podlijeme omáčkou. Příloha mladý brambůrek, mrkvička.
RYCHLÝ RYBÍZOVÝ KOLÁČ
Těsto:
- 3 vejce
- půl hrnku cukru krystal
- 3 lžíce másla
- 6 lžic polohrubé mouky
Náplň:
- půl kila rybízu
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička skořicovýho cukru
Poleva:
- 3 lžíce moučkového cukru
- šťáva z jednoho citronu
- trochu vody
Vejce vyšleháme s cukrem a máslem do husté světlé hmoty, do ní vmícháme polohrubou mouku. Kuličky rybízu smícháme se skořicicí a vanilkovým cukrem. Plech vyložíme pečícím papírem, na to rozložíme rybíz. Vyšlehané těsto vylijeme na rybíz. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 ° C asi 20 minut.
Na teplý koláč rozprostřeme vlhkou utěrku, přikryjeme druhým plechem a obrátíme. Odstraníme papír a opatrně stočíme pomocí utěrky a necháme vychladnout.
3 lžíce moučkového cukru prosejeme, přidáme citronovou šťávu a horké vody tolik, aby poleva byla přiměřeně tuhá. Roládu potřeme.