Babicovy recepty: Špíz vepřové panenky / Malinová rychlodorta

2. října 2016·Jídlo a pití·Redakce

Také v neděli dorazil do rádia Frekvence 1 Jirka Babica a vařil své dobroty! A to špíz z vepřové panenky a na malinovou rychlodortu. Podívejte se na recepty!

ŠPÍZ Z VEPŘOVÉ PANENKY S JABLKEM NA MEDU SE SEZAMEM

Potřebujete:
– 1 vepřovou panenku
– 2 jablka
– sůl
– olej
– máslo
– med
– sezam
– 1 lžičku sambal oileku

 

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky a osolíme. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na podobné kousky jako panenku.

Napichujeme střídavě na špíz. Na koncích bude vždy maso.

Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme špízy. Opečeme z jedné strany, otočíme, teplotu stáhneme a přiklopíme pokličkou. Špízy vyndáme.

Na pánev dáme máslo, rozehřejeme a přisypeme 2 lžičky sezamu, orestujeme a přidáme 3 lžíce medu a lžičku sambalu oilek.
Promícháme, trochu stříkneme vodou a špízy vrátíme na pánev .

Špízy pořádně obalíme v medu a podáváme.

MALINOVÁ RYCHLODORTA

Potřebujete:
– hrnek zakysané smetany
– 200 g piškot
– půl hrnku moučkového cukru
– 2 hrnky malin
– půl hrnku mandlí
– půl hrnku malinového sirupu
– hrnek smetany ke šlehání

 

Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem. Do formy poklademe piškoty, zvlhčíme je sirupem, posypeme malinami a potřeme smetanovým krémem, dáme další vrstvu piškotů a postup zopakujeme.

Na 2 hodiny odložíme do lednice. Z lednice vyndáme a nakrájíme na řezy.

Řezy ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, posypeme zbylými malinami a mandlemi.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme