Vyhledávání
Babicovy recepty: Vepřové steaky se žampióny a Jánošíkovým oštěpkem a dezert z vinných hroznů
Kuchař Jirka Babica v neděli naučil posluchače rádia Frekvence 1 vařit další dobroty! Podívejte se na jeho recepty.
Vepřové mini steaky se žampióny a Jánošíkovým oštěpkem
Potřebujete:
– plátek krkovičky
– Jánošíkův oštěpek uzený
– žampióny (omáčka)
Steaky osolené a opepřené zprudka opečte na grilu nebo pánvi.
Varianta grilovaná…
Ugrilujte směs zeleniny – žampióny, papriky, rajčata, kořenovou zeleninu apod.
Můžeme připravit místo zeleniny – žampiónovou omáčku, jako přeliv na maso a sýr.
Na závěr vložte na gril Jánošíkův oštěpek.
Stačí pár minut grilování po obou stranách.
Jánošíkův oštěpek se mírně nafoukne, v jádru změkne, ale neroztéká se.
Po rozkrojení je krásně měkký.
Servírujte plátek masa, na něj položte Jánošíkův oštěpek a směs zeleniny.
DEZERT Z VINNÝCH HROZNŮ VE SKLENICI
Potřebujete:
– 500 g hroznů bez pecek
– 3 lžíce cukru
– 1 vanilkový cukr
– půl hrnku polotučného tvarohu
– půl hrnku šlehačky
– půl hrnku husté zakysané smetany
– 1 balení máslových sušenek
Šlehačku vyšleháme do tuha s cukrem a vanilkovým cukrem. Smícháme s polotučným tvarohem a zakysanou smetanou.
Rozdrtíme sušenky, třeba v sáčku, promneme na drobky. Omyjeme hrozny. Podle velikosti mužeme rozpůlit a podle potřeby vypeckovat.
Začneme plnit skleničky. Jako první dáme hrozny, poté šlehačkový krém, sušenky a tak dále, dokud sklenici nenaplníme.
Podáváme vychlazené.