Babicovy recepty: Vepřové steaky se žampióny a Jánošíkovým oštěpkem a dezert z vinných hroznů

14. srpna 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Kuchař Jirka Babica v neděli naučil posluchače rádia Frekvence 1 vařit další dobroty! Podívejte se na jeho recepty.

Vepřové mini steaky se žampióny a Jánošíkovým oštěpkem

Potřebujete:
– plátek krkovičky
– Jánošíkův oštěpek uzený
– žampióny (omáčka)

Steaky osolené a opepřené zprudka opečte na grilu nebo pánvi.

Varianta grilovaná…
Ugrilujte směs zeleniny – žampióny, papriky, rajčata, kořenovou zeleninu apod.

Můžeme připravit místo zeleniny – žampiónovou omáčku, jako přeliv na maso a sýr.

Na závěr vložte na gril Jánošíkův oštěpek.

Stačí pár minut grilování po obou stranách.

Jánošíkův oštěpek se mírně nafoukne, v jádru změkne, ale neroztéká se.

Po rozkrojení je krásně měkký.

Servírujte plátek masa, na něj položte Jánošíkův oštěpek a směs zeleniny.

DEZERT Z VINNÝCH HROZNŮ VE SKLENICI

Potřebujete:
– 500 g hroznů bez pecek
– 3 lžíce cukru
– 1 vanilkový cukr
– půl hrnku polotučného tvarohu
– půl hrnku šlehačky
– půl hrnku husté zakysané smetany
– 1 balení máslových sušenek

Šlehačku vyšleháme do tuha s cukrem a vanilkovým cukrem. Smícháme s polotučným tvarohem a zakysanou smetanou.

Rozdrtíme sušenky, třeba v sáčku, promneme na drobky. Omyjeme hrozny. Podle velikosti mužeme rozpůlit a podle potřeby vypeckovat.

Začneme plnit skleničky. Jako první dáme hrozny, poté šlehačkový krém, sušenky a tak dále, dokud sklenici nenaplníme.
Podáváme vychlazené.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme