Vyhledávání
Bažant na víně
Kvalitní víno nejen pijte, ale vařte s ním!
2 bažanti
3 lžíce hladké mouky
5 šalotek
4 lžíce másla
10 žampionů
50 g špeku
2 bobkové listy
3 stroužky česneku
čerstvá petržel
tymián
rozmarýn,
muškátový oříšek
1 dcl koňaku,
0,5 l červeného vína
lžička cukru, sůl, pepř
Dvě lžíce másla rozpustíme v hrnci, přidáme rozčtvrcenou šalotku, proužky špeku, přepůlené žampiony a pět minut restujeme. Porce bažanta poprášíme moukou a opékáme na másle. Posolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, koňak, plátky česneku, svázanou petržel s tymiánem a rozmarýnem. Přiklopíme a dusíme jeden a půl až dvě hodiny.
Průběžně podléváme vínem. Vyndáme svazek bylin, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme žampiony, šalotku a špek, nasekanou zelenou petrželku, víno a vaříme ještě deset až patnáct minut.