Bažant na víně

9. března 2013·Jídlo a pití·Redakce

Kvalitní víno nejen pijte, ale vařte s ním!

2 bažanti

3 lžíce hladké mouky

5 šalotek 

4 lžíce másla 

10 žampionů 

50 g špeku 

2 bobkové listy 

3 stroužky česneku 

čerstvá petržel 

tymián 

rozmarýn, 

muškátový oříšek 

1 dcl koňaku, 

0,5 l červeného vína 

lžička cukru, sůl, pepř

Dvě lžíce másla rozpustíme v hrnci, přidáme rozčtvrcenou šalotku, proužky špeku, přepůlené žampiony a pět minut restujeme. Porce bažanta poprášíme moukou a opékáme na másle. Posolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, koňak, plátky česneku, svázanou petržel s tymiánem a rozmarýnem. Přiklopíme a dusíme jeden a půl až dvě hodiny.

Průběžně podléváme vínem. Vyndáme svazek bylin, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme žampiony, šalotku a špek, nasekanou zelenou petrželku, víno a vaříme ještě deset až patnáct minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme