Bramborové klobásy

18. října 2012·Jídlo a pití·Redakce

Zkuste brambory zase jinak!

Ingredience

750g vařených brambor, 300g uzeného masa nebo uzeniny, 150g hrubé mouky, 100g strouhaného tvrdého sýra, 100g sádla nebo másla, 2 vejce, 1 lžíce škrobové moučky, 3 stroužky česneku, drcený kmín, muškátový květ, sůl, hladká mouka na vál, špejle, olej na smažení

Postup

Uvařené brambory prolisujeme nebo nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme máslo nebo sádlo, mouku, škrob, vejce, mleté uzené maso nebo uzeninu, strouhaný sýr a prolisovaný česnek, okořeníme kmínem a muškátovým květem, osolíme a dobře propracujeme. Tvoříme válečky, stočíme je na způsob vinné klobásy, propíchneme je špejlí, obalíme v mouce a dočervena na oleji opečeme. Jsou dobré teplé i studené.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme