Bramborové knedlíky se švestkami

8. listopadu 2012·Jídlo a pití·Redakce

Knedlíky jsou skvělý způsob, jak si vychutnat ovoce čerstvé i mražené...

Ingredience

  • 700 g brambor
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 lžičkou soli
  • 2 menší vejce
  • cca 750 g švestek
  • sůl
  • zakysaná smetana, k podávání
  • mletý mák, k podávání
  • cukr, k podávání
  • strouhaný perník, k podávání

Příprava jídla

700 g brambor uvařte ve slupce, vychladlé oloupejte, prolisujte a smíchejte s cca 250 g hrubé mouky, 1 lžičkou soli a 2 menšími vejci. Vypracujte tužší těsto, ihned ho vyválejte, nakrájejte na čtverečky, naplňte švestkami (cca 750 g). Důkladně dlaněmi zaoblete. V osolené vodě vařte cca 5 minut. Jezte se zakysanou smetanou, sypané mletým mákem s cukrem či strouhaným perníkem.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme