Bůček plněný houbovou nádivkou

17. listopadu 2013·Jídlo a pití·Redakce

Jedna správně nezdravá lahůdka na neděli

1 l vývaru

2 mrkve

2 cibule

10 celých pepřů

1 lžíce másla

sůl, pepř

motouz nebo špízová jehla

Nádivka:

9 toastů, 2 housky

hrst hub

3 vejce

hrnek mléka

1 cibule

petrželka

muškátový květ

sádlo

sůl, bílý pepř

V bůčku uděláme kapsu, prosolíme a propepříme. V pekáči opečeme nakrájenou cibuli, mrkev a pórek.

Housku nakrájenou na kostičky zalijeme vlažným mlékem, smícháme s orestovanými nakrájenými houbami s cibulí, osolíme, opepříme, přidáme vejce, pepř, muškátový květ a nakrájenou petrželku. Promícháme a vložíme do kapsy bůčku, poté spíchneme jehlou. Maso dáme opéci k zelenině /kůží dolů/, opepříme, podlijeme vodou a počkáme, až kůže změkne.

Poté otočíme a kůži nakrájíme na kostičky, vrátíme do pekáče, podlijeme a dáme zpět do trouby na 230 °C na 1,5 hodiny. Ke konci pečení snížíme teplotu na 170 °C . Troubu vypneme a necháme půl hodiny dojít. Omáčku zjemníme máslem. Podáváme s vařeným bramborem a salátem.

Hlávkový salát se zálivkou z kysané smetany:

hlávkový salát

kelímek kysané smetany

lžička citronové šťávy

stroužek česneku

bazalka

oregáno 

sůl, pepř

Salát omyjeme. Všechny ingredience smícháme dohromady a podle chuti ochutíme solí a pepřem. Rozmixujeme česnek s bazalkou a oreganem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec vmícháme kysanou smetanu.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme