Bulharská banica

20. února 2014·Jídlo a pití·Redakce

Moderátorka Dámského klubu Aneta zveřejnila ve vysílání recept na bulharskou specialitu.

Potřebujete:
* 1x kori (listové těsto) na banicu – v bulharském obchodě seženete bez problémů
* cca od oka – slaný balkánský ovčí sýr – dle libosti
* pár vajec
* trochu máslo

V misce si připravte směs sýru a vajec, kterou ručně promačkejte. Položte 1 plát koriček, pomažete rozteklým máslem a dle potřeby rovnoměrně posypete směsí sýru a vajec. Pak zabalte jako palačinku. Stejným způsobem pokračujte dokud nenaplníte pekáč. Banicu lze naplnit také směsí mletého masa nebo cibulí, pórkem, špenátem, prostě co máte rádi. A banica rozhodně může být i na sladko. Tedy s čokoládou, marmeládou, povidly, tvarohem, mákem. Dle chuti a libosti.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme