Buřty na pivu, okurková sekanina a vdolečky

23. února 2014·Jídlo a pití·Redakce

Přinášíme vám recepty z nedělního Dámského klubu F1.

Buřty na pivu (předkrm místo polévky)

Potřebujete:

2 buřty
2 papriky

2 stroužky česneku

1 cibuli

rajský protlak

černé pivo

olej

cukr

pepř

sůl

 

Na oleji opečeme papriku, česnek, cibuli, přidáme protlak, cukr a zalijeme černým pivem. Osolíme, opepříme. Buřty dáme do zapékací misky a zalijeme směsí. Pečeme 30 minut při 180°C.

**

Okurková sekanina

Potřebujete:

200g mletého uzeného masa

200 g mletého hovězího masa

200 g vepřového masa

4 rohlíky

4 vajíčka

1 hrst dětské krupičky

lžíci hladké mouky

1 cibuli

1 hrst petržele

1 hrst pažitky

6 okurek

sůl

pepř

 

Semeleme uzené a vepřové a hovězí maso. Nakrájené rohlíky namočíme v trošce mléka a vmícháme do masa. Přidáme nakrájenou cibuli, hrst petržele, pažitky, nakrájené okurky,  vejce, krupičku , mouku , osolíme a opepříme . Zamícháme dohromady a nandáme do silikonové formy. Pečeme při 240°C cca 35 minut do růžova. Poté necháme sekaninu vychladnout, vyklopíme a nakrájíme na plátky.

 

Podáváme s bramborovou kaší.

Brambory uvaříme, proštoucháme, přidáme máslo a pomalu přilíváme horké mléko a mixujeme . Dosolíme a podáváme.

**

Vdolečky z Moravy

Potřebujete:

60 dkg hladké mouky
250 ml mléka
3 žloutky
3/4 balíčku kvasnic
4 lžíce cukru
25 dkg másla
1 lžičku soli

Na nádivku:
* 1 kostku tvarohu
* citronovou kůru
* 1 vanilkový cukr
* 4 lžíce cukru
* propláchnuté hrozinky namočené v rumu
* 1 vejce

Na drobenku:
12 dkg másla
8 dkg mletého cukru
1 vanilkový cukr
16 dkg polohrubé mouky

Z mírně teplého mléka, cukru a kvasnic zaděláme kvásek. Do mouky přidáme sůl,  žloutek, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme nakynout.
 

Nakynuté těsto rozdělíme na kousky. Plníme nádivkou a zabalíme. Položíme na plech. Rozmáčkneme a vyplníme povidly s rumem. Okraje potřeme vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě do růžova 10-15 minut. Po opečení pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme