Vyhledávání
Buřty na pivu, okurková sekanina a vdolečky
Přinášíme vám recepty z nedělního Dámského klubu F1.
Buřty na pivu (předkrm místo polévky)
Potřebujete:
2 buřty
2 papriky
2 stroužky česneku
1 cibuli
rajský protlak
černé pivo
olej
cukr
pepř
sůl
Na oleji opečeme papriku, česnek, cibuli, přidáme protlak, cukr a zalijeme černým pivem. Osolíme, opepříme. Buřty dáme do zapékací misky a zalijeme směsí. Pečeme 30 minut při 180°C.
**
Okurková sekanina
Potřebujete:
200g mletého uzeného masa
200 g mletého hovězího masa
200 g vepřového masa
4 rohlíky
4 vajíčka
1 hrst dětské krupičky
lžíci hladké mouky
1 cibuli
1 hrst petržele
1 hrst pažitky
6 okurek
sůl
pepř
Semeleme uzené a vepřové a hovězí maso. Nakrájené rohlíky namočíme v trošce mléka a vmícháme do masa. Přidáme nakrájenou cibuli, hrst petržele, pažitky, nakrájené okurky, vejce, krupičku , mouku , osolíme a opepříme . Zamícháme dohromady a nandáme do silikonové formy. Pečeme při 240°C cca 35 minut do růžova. Poté necháme sekaninu vychladnout, vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Podáváme s bramborovou kaší.
Brambory uvaříme, proštoucháme, přidáme máslo a pomalu přilíváme horké mléko a mixujeme . Dosolíme a podáváme.
**
Vdolečky z Moravy
Potřebujete:
60 dkg hladké mouky
250 ml mléka
3 žloutky
3/4 balíčku kvasnic
4 lžíce cukru
25 dkg másla
1 lžičku soli
Na nádivku:
* 1 kostku tvarohu
* citronovou kůru
* 1 vanilkový cukr
* 4 lžíce cukru
* propláchnuté hrozinky namočené v rumu
* 1 vejce
Na drobenku:
12 dkg másla
8 dkg mletého cukru
1 vanilkový cukr
16 dkg polohrubé mouky
Z mírně teplého mléka, cukru a kvasnic zaděláme kvásek. Do mouky přidáme sůl, žloutek, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na kousky. Plníme nádivkou a zabalíme. Položíme na plech. Rozmáčkneme a vyplníme povidly s rumem. Okraje potřeme vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě do růžova 10-15 minut. Po opečení pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.