Čertovský guláš

3. prosince 2013·Jídlo a pití·Redakce

Blíží se Mikuláš, a proto dnes trochu svátečně...

  • 1 kg hovězí kližky

  • 3 cibule

  • 3 dcl červeného vína

  • 4 rajčata(oloupaná)

  • 2 červené a 2 zelené papriky

  • mletá paprika

  • worchester

  • sůl,pepř

  • sádlo

  • vývar

  • 1-2 feferonky

Postup

Na sádle osmažíme cibulku dozlatova a přidáme nakrájenou kližku na kousky velké jak my chceme. Osolíme a smažíme dokud se z masa skoro nevydusí šťáva. Zaprášíme mletou paprikou, přidáme worchester a rajčata nakrájená na kousky. Hned následují papriky a feferonky také nakrájené na kousky. Podlijeme červeným vínem a dusíme,dokud maso nezměkne, když se víno vyvaří, přidáváme vodu nebo lépe vývar .Není od věci také přidat kousek klobásy, guláši dodá větší říz.

 

Jako přílohu dávám těstoviny a nastrouhám na ně sýr. Jinak knedlík a chleba také není od věci.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme