Vyhledávání
Čertovský guláš
Blíží se Mikuláš, a proto dnes trochu svátečně...
1 kg hovězí kližky
3 cibule
3 dcl červeného vína
4 rajčata(oloupaná)
2 červené a 2 zelené papriky
mletá paprika
worchester
sůl,pepř
sádlo
vývar
1-2 feferonky
Postup
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova a přidáme nakrájenou kližku na kousky velké jak my chceme. Osolíme a smažíme dokud se z masa skoro nevydusí šťáva. Zaprášíme mletou paprikou, přidáme worchester a rajčata nakrájená na kousky. Hned následují papriky a feferonky také nakrájené na kousky. Podlijeme červeným vínem a dusíme,dokud maso nezměkne, když se víno vyvaří, přidáváme vodu nebo lépe vývar .Není od věci také přidat kousek klobásy, guláši dodá větší říz.
Jako přílohu dávám těstoviny a nastrouhám na ně sýr. Jinak knedlík a chleba také není od věci.