Vyhledávání
Chilli con carne
Vyhlášená texaská specialita míří na váš stůl
400 g hovězí kližky
2 cibule
3 str. česneku
2 chilli papričky
2 lžíce rajského protlaku
1 mrkev
1/4 celeru
1 lžíce kakaa
4 rajčata
2 dcl červeného vína
2 dcl zeleninového vývaru
200 g červených fazolí
100 g kukuřice
kukuřičný olej
chilli, tymián, majoránka
pepř, sůl
šťáva z 1 limetky
Na pánvi rozpálíme kukuřičný olej, osmahneme nastrouhanou mrkev, celer, nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na malé kousíčky nakrájené hovězí maso a mícháme. Po chvíli přidáme nakrájená rajčata , chilli papričky, ochutíme solí, pepřem, 1 lžící kakaa a 1 lžičkou tymiánu. Vše zalijeme dvěma deci červeného vína a zeleninovým vývarem. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání necháme 50 minut dusit. Potom přisypeme kukuřici a červené fazole – vše sterilované. Promícháme a dochutíme šťávou z limetky, majoránkou a sušeným chilli.
Podáváme z bílým chlebem.