Chilli con carne

10. srpna 2013·Jídlo a pití·Redakce

Vyhlášená texaská specialita míří na váš stůl

400 g hovězí kližky
2 cibule   

3 str. česneku
2 chilli papričky   

2 lžíce rajského protlaku
1 mrkev
1/4  celeru    

1 lžíce kakaa
4 rajčata
2 dcl červeného vína
2 dcl zeleninového vývaru
200 g červených fazolí 
100 g kukuřice
kukuřičný olej
chilli, tymián, majoránka
pepř, sůl   

šťáva z 1 limetky

Na pánvi rozpálíme kukuřičný  olej, osmahneme nastrouhanou mrkev, celer, nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na malé kousíčky nakrájené hovězí maso a mícháme. Po chvíli přidáme nakrájená rajčata , chilli papričky, ochutíme solí, pepřem, 1 lžící kakaa a 1 lžičkou tymiánu. Vše zalijeme dvěma deci červeného vína a zeleninovým vývarem. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání necháme 50  minut dusit. Potom přisypeme kukuřici a červené fazole – vše sterilované. Promícháme a dochutíme šťávou z limetky, majoránkou a sušeným chilli.
Podáváme z bílým chlebem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme