Vyhledávání
Zavřít
Kotlety na švestkách
Vláčné švestky svařte s vínem, cukrem a skořicí a trochou vody, až budou zcela měkké.
Potřebné suroviny:
500 g sušených švestek, předem namočených
450 ml červeného vína
2 svitky skořice
1 kg malých nových brambor
2 lžíce cukru
6 kotletek
50 g sádla
1 lžíce sekané petrželky
1 lžíce škrobu
sůl a pepř
Postup přípravy:
Vláčné švestky svařte s vínem, cukrem a skořicí a trochou vody, až budou zcela měkké. Brambory opékejte na sádle v pekáčku as35 minut, až budou ze všech stran zlatavé, křupavé a měkké. Posolte, posypte petrželkou. Kotletky zprudka opečte, naaranžujte na talíř spolu s bramborami a švestkami. Šťávu ze švestek svařte se škrobem rozmiÅLchaným v troše studené vody, zakápněte jí maso a zbylou šťávu podávejte zvlášť.