Kotlety na švestkách

24. dubna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Vláčné švestky svařte s vínem, cukrem a skořicí a trochou vody, až budou zcela měkké.

Potřebné suroviny:

500 g sušených švestek, předem namočených

450 ml červeného vína

2 svitky skořice

1 kg malých nových brambor

2 lžíce cukru

6 kotletek

50 g sádla

1 lžíce sekané petrželky

1 lžíce škrobu

sůl a pepř

 

Postup přípravy:

Vláčné švestky svařte s vínem, cukrem a skořicí a trochou vody, až budou zcela měkké. Brambory opékejte na sádle v pekáčku as35 minut, až budou ze všech stran zlatavé, křupavé a měkké. Posolte, posypte petrželkou. Kotletky zprudka opečte, naaranžujte na talíř spolu s bramborami a švestkami. Šťávu ze švestek svařte se škrobem rozmiÅLchaným v troše studené vody, zakápněte jí maso a zbylou šťávu podávejte zvlášť.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme