Chystáte párty? Zkuste tvarohové kuličky s hroznovým vínem. RECEPT

27. listopadu 2016·Jídlo a pití·Redakce

Každý víkend pro vás máme jedinečné recepty, které pro rádio Frekvence 1 připravuje kuchař Jirka Babica. Na neděli připravil kachní prsa s povidlovou omáčkou a tvarohové kuličky s hroznovým vínem.

KACHNÍ PRSA S POVIDLOVOU OMÁČKOU

Připravte si:

  • 2 kachní prsa
  • 1 mrkev
  • ½ celeru
  • 1 cibule
  • 2 cm zázvoru
  • 1 jablko
  • 1 l vývaru
  • 0,2 l červeného vína
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce povidel
  • 1 lžíce másla
  • olivový olej
  • skořice
  • mletý kmín, nové koření
  • sůl, pepř

Kachní prsa naložíme do směsi soli, pepře, nového koření, mleté skořice, oleje a necháme marinovat. Poté prsa zprudka na pánvi opečeme a přendáme na 4 minuty na 180 °C do trouby. Na špeku do tmava orestujeme celer a mrkev. Přisypeme zázvor, cibulku, jablko a opět necháme opéci. Přidáme protlak, povidla a červené víno, provaříme, zalijeme vývarem a necháme zredukovat. Poté vše rozmixujeme, přecedíme a zjemníme máslem. Podáváme s bramborovou kaší s celozrnnou hořčicí.

 

TVAROHOVÉ KULIČKY S HROZNOVÝM VÍNEM

Připravte si:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g cukru (krupice)
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 panák rumu
  • 2 vejce
  • vinné hrozny
  • olej na smažení
  • moučkový cukr

Tvaroh s vejci, cukrem, vanilkovým cukrem, rumem, moukou a kypřícím práškem umícháme ručním šlehačem a vytvoříme těsto.  Z těsta utvoříme kuličky, do kterých vložíme vinný hrozen a  které smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Poté je vyjmeme, vysušíme a posypeme moučkovým cukrem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme