Vyhledávání
Chystáte párty? Zkuste tvarohové kuličky s hroznovým vínem. RECEPT
Každý víkend pro vás máme jedinečné recepty, které pro rádio Frekvence 1 připravuje kuchař Jirka Babica. Na neděli připravil kachní prsa s povidlovou omáčkou a tvarohové kuličky s hroznovým vínem.
KACHNÍ PRSA S POVIDLOVOU OMÁČKOU
Připravte si:
- 2 kachní prsa
- 1 mrkev
- ½ celeru
- 1 cibule
- 2 cm zázvoru
- 1 jablko
- 1 l vývaru
- 0,2 l červeného vína
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce povidel
- 1 lžíce másla
- olivový olej
- skořice
- mletý kmín, nové koření
- sůl, pepř
Kachní prsa naložíme do směsi soli, pepře, nového koření, mleté skořice, oleje a necháme marinovat. Poté prsa zprudka na pánvi opečeme a přendáme na 4 minuty na 180 °C do trouby. Na špeku do tmava orestujeme celer a mrkev. Přisypeme zázvor, cibulku, jablko a opět necháme opéci. Přidáme protlak, povidla a červené víno, provaříme, zalijeme vývarem a necháme zredukovat. Poté vše rozmixujeme, přecedíme a zjemníme máslem. Podáváme s bramborovou kaší s celozrnnou hořčicí.
TVAROHOVÉ KULIČKY S HROZNOVÝM VÍNEM
Připravte si:
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g cukru (krupice)
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 panák rumu
- 2 vejce
- vinné hrozny
- olej na smažení
- moučkový cukr
Tvaroh s vejci, cukrem, vanilkovým cukrem, rumem, moukou a kypřícím práškem umícháme ručním šlehačem a vytvoříme těsto. Z těsta utvoříme kuličky, do kterých vložíme vinný hrozen a které smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Poté je vyjmeme, vysušíme a posypeme moučkovým cukrem.