DÁMSKÝ KLUB: Souboj bramborových salátů! Který je nejlepší?

Bramborový salát je vánoční klasika. Každá rodina má ten zaručeně nejlepší bramborový salát. Ale kdo to rozsoudí? Asi samotný Ježíšek.

Pokud trváte na klasice s majonézou, je to vaše volba. Pokud vaše rodina po generace přidává do bramborového salátu uzeninu, tak je to zkrátka vaše tradice.

Ale pokud se po večeři shání pár členu rodiny po cholagolu nebo (prozíravě) po panáčkovi na zažívání, vyzkoušejte letos odlehčený recept. Je to jen návrh, tradice jsou tradice, my víme!

Lehký bramborový salát

Potřebujete:

  • 500 g brambor, varný typ A
  • 2 – 3 vejce uvařená natvrdo, pokrájená na kostičky
  • 150 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 3 nakládané okurky pokrájené nahrubo
  • 6 lžic kefírového mléka (není podmínkou)
  • ½ svazku sladkolisté petrželky (nasekané)
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce okurkového láku nebo 1 lžíce citronové šťávy

Postup:

Brambory uvařte ve slupce, slijte a ještě teplé oloupejte a pokrájejte. Zvlhčete teplým vývarem. Nechte chvilku vsáknout, potom přidejte ostatní přísady a zlehka promíchejte. Ochutnejte, případně dochuťte.

Lehký salát ocení i mladší stolovníci, nebudou muset lovit hrášek (protože je ošklivě zelenej a hnusnej!).

 

Na jakém salátu si pochutná Aneta s Markétou?

 

Aneta: Mám ráda klasiku 🙂 A nejlépe od mojí maminky. I když my jsme multikulti rodina a ctíme i bulharské a mauricijské tradice 🙂 

Markéta: Mě nejvíc chutná to, co uvaří někdo jiný. Ale pro bramborový salát to neplatí. Miluji ten můj, protože mě v něm neobtěžuje mrkev s hráškem a krásně místo nich září kukuřička:-)

Pokud nemáte právě nemícháte bramborový salát  na zítra, vezměte si telefon a pište nám vaše tipy a triky do Dámského klubu. Dneska od 16:00 – 17:00 hodin.