Vyhledávání
Domácí cannelloni
Trocha voňavé Itálie do vaší kuchyně
150 g hl. mouky
150 g tvrdé pšeničné krupice (semolinová mouka)
2 vejce
sůl
1 dcl vody
Náplň:
200 g hovězího mletého masa
2 hrsti čerstvého špenátu
1 cibule
2 str. česneku
olivový olej
2 rajčata
tymián
100 g strouhané goudy
50 g feta sýru
muškátový oříšek
sůl, pepř
2 vejce
Hladkou mouku smícháme se semolinovou, do důlku vyklepneme 2 vejce, půl lžičky soli a přilijeme trochu vlažné vody. Propracujeme v těsto tak, aby bylo vláčné a nelepilo se. Přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout.
Poté vyválíme plát asi 2 mm tenký. Nakrájíme na čtverce á 10 cm. Dáme předvařit do hrnce s vroucí vodou na 5 minut . Vytáhneme, dáme krátce zchladit do studené vody, necháme okapat a položíme na utěrku.
Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, přidáme mleté hovězí maso, osolíme , opepříme, přidáme čerstvý tymian a nakrájená rajčata a restujeme asi 5 minut . Nakonec vložíme překrájený čerstvý špenát a nastrouhaný muškátový oříšek.
Na každý těstovinový čtverec dáme masovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem gouda a feta sýrem a zabalíme v rolku, kterou dáme do žáruvzdorné formy vytřené olivovým olejem. Cannelloni ve formě posypeme zbytkem nastrouhaného sýru, pokapeme olivovým olejem a dáme do rozpálené trouby na 200 st. na 15 minut.
Cannelloni po 15 minutách zalijeme rozšlehanými vejci a vrátíme na 5 min. do již vypnuté trouby.