Domácí cannelloni

17. srpna 2013·Jídlo a pití·Redakce

Trocha voňavé Itálie do vaší kuchyně

150 g hl. mouky

150 g tvrdé pšeničné krupice (semolinová mouka) 

2 vejce

sůl 

1 dcl vody

Náplň: 

200 g hovězího mletého masa 

2 hrsti čerstvého špenátu

1 cibule

2 str. česneku

olivový olej

2 rajčata

tymián 

100 g strouhané goudy 

50 g feta sýru

muškátový oříšek 

sůl, pepř 

2 vejce

Hladkou mouku smícháme se semolinovou, do důlku vyklepneme 2 vejce, půl lžičky soli a přilijeme trochu vlažné vody. Propracujeme v těsto tak, aby bylo vláčné a nelepilo se. Přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout.

Poté vyválíme plát asi 2 mm tenký. Nakrájíme na čtverce á 10 cm. Dáme předvařit do hrnce s vroucí vodou na 5 minut . Vytáhneme, dáme krátce zchladit do studené vody, necháme okapat a položíme na utěrku.

Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, přidáme mleté hovězí maso, osolíme , opepříme, přidáme čerstvý tymian a  nakrájená rajčata a restujeme asi 5 minut . Nakonec vložíme překrájený čerstvý špenát a nastrouhaný muškátový oříšek.

Na každý těstovinový čtverec dáme masovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem gouda a feta sýrem a zabalíme v rolku, kterou dáme do žáruvzdorné formy vytřené olivovým olejem. Cannelloni ve formě posypeme zbytkem nastrouhaného sýru, pokapeme olivovým olejem a dáme do rozpálené trouby na 200 st. na 15 minut.

Cannelloni po 15 minutách zalijeme rozšlehanými vejci a vrátíme na 5 min. do již vypnuté trouby.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme