Domácí husí paštička

30. listopadu 2013·Jídlo a pití·Redakce

...a s ní jedna plněná kachnička

1 lžička tymiánu   
0,5 kg husích jater

200 g vepřového mletého masa
1 lžička soli 

2 lžíce másla

2 šalotky

2 str. česneku

mletý pepř

1 dcl bílého vína

0,5 dcl smetany

2 lžíce mandlí

sůl

Husí  játra omyjeme, očistíme a překrájíme.  Nakrájenou šalotku orestujeme na másle dozlatova.

Přidáme nakrájená játra, orestujeme a vložíme vepřové mleté maso.

Dále přidáme stroužky nasekaného česneku, tymián, nalijeme bílé víno a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme. 

Směs dáme do mixéru a rozmixujeme. Poté nalijeme šlehačku a rozpuštěné máslo. Rozmixujeme dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme 2 lžíce nasekaných mandlových lupínků . 

Paštiku vylijeme do  formy a necháme vychladnout.

Paštiku lze vyrobit také z kachních nebo kuřecích jatýrek.

Plněná kachna

1 kachna
drcený kmín
sůl 

Nádivka:

6 rohlíků
6 vajec
80 g kuřecích jater
sklenice mléka
libeček, sůl

Na nádivku potřebujeme rohlíky nakrájené na kostky, vejce, mléko, orestovaná kuřecí játra, sůl a libeček.

Vše dobře promícháme.
Kachnu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme, převážeme provázkem, osolíme a okmínujeme. Pečeme při 200 °C asi 2 hodiny. Podáváme s vařeným bramborem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme