Vyhledávání
Domácí husí paštička
...a s ní jedna plněná kachnička
1 lžička tymiánu
0,5 kg husích jater
200 g vepřového mletého masa
1 lžička soli
2 lžíce másla
2 šalotky
2 str. česneku
mletý pepř
1 dcl bílého vína
0,5 dcl smetany
2 lžíce mandlí
sůl
Husí játra omyjeme, očistíme a překrájíme. Nakrájenou šalotku orestujeme na másle dozlatova.
Přidáme nakrájená játra, orestujeme a vložíme vepřové mleté maso.
Dále přidáme stroužky nasekaného česneku, tymián, nalijeme bílé víno a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme.
Směs dáme do mixéru a rozmixujeme. Poté nalijeme šlehačku a rozpuštěné máslo. Rozmixujeme dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme 2 lžíce nasekaných mandlových lupínků .
Paštiku vylijeme do formy a necháme vychladnout.
Paštiku lze vyrobit také z kachních nebo kuřecích jatýrek.
Plněná kachna
1 kachna
drcený kmín
sůl
Nádivka:
6 rohlíků
6 vajec
80 g kuřecích jater
sklenice mléka
libeček, sůl
Na nádivku potřebujeme rohlíky nakrájené na kostky, vejce, mléko, orestovaná kuřecí játra, sůl a libeček.
Vše dobře promícháme.
Kachnu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme, převážeme provázkem, osolíme a okmínujeme. Pečeme při 200 °C asi 2 hodiny. Podáváme s vařeným bramborem.