Domácí klobása

18. srpna 2013·Jídlo a pití·Redakce

Cítíte tu vůni?

300 g vepřového bůčku bez kůže

500 g vepřové plece

200 g špeku 

2 lžíce soli

1 lžička bílého mletého pepře

1 lžička mletého kmínu

2 str.  česneku

1 lžíce majoránky

2 dcl mléka

1 vejce 

nasolená vepřová střívka

Maso a špek nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme mačkaný česnek, majoránku a semeleme na mlecím strojku na střední šajbě. Do masové směsi dáme na spojení  2 dcl studeného mléka  a 1 vejce. Promícháme a ještě jednou projedeme na masovém strojku.

Nasolená vepřová nebo jehněčí střívka pořádně omyjeme i zevnitř. Nasadíme specialní násadu na mlýnek bez nožů, na násadu navlíkneme střívko a na konci uděláme uzel.

 

Maso projede mlýnkem a vsunuje se do střívka. Střívka plníme do 3/4. Poté po 20 cm vždy naplněné střívko zatočíme a tím tvarujeme jednotlivé klobásy. Potom šup na gril, z každé strany 5 minut a máme hotovo .

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme