Vyhledávání
Domácí klobása
Cítíte tu vůni?
300 g vepřového bůčku bez kůže
500 g vepřové plece
200 g špeku
2 lžíce soli
1 lžička bílého mletého pepře
1 lžička mletého kmínu
2 str. česneku
1 lžíce majoránky
2 dcl mléka
1 vejce
nasolená vepřová střívka
Maso a špek nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme mačkaný česnek, majoránku a semeleme na mlecím strojku na střední šajbě. Do masové směsi dáme na spojení 2 dcl studeného mléka a 1 vejce. Promícháme a ještě jednou projedeme na masovém strojku.
Nasolená vepřová nebo jehněčí střívka pořádně omyjeme i zevnitř. Nasadíme specialní násadu na mlýnek bez nožů, na násadu navlíkneme střívko a na konci uděláme uzel.
Maso projede mlýnkem a vsunuje se do střívka. Střívka plníme do 3/4. Poté po 20 cm vždy naplněné střívko zatočíme a tím tvarujeme jednotlivé klobásy. Potom šup na gril, z každé strany 5 minut a máme hotovo .