DUŠENÁ KUŘECÍ STEHNA PO PROVENSÁLSKU (na 4 porce)

27. června 2011·Jídlo a pití·Redakce

Vychutnejte si chuť bylinek!

Suroviny:

 500 g kuřecích stehen

olivový olej na smažení

3 stroužky česneku

100 ml bílého vína

200 ml rajčatového protlaku

4 řapíkaté celery

1 malý lilek

1 polévková lžíce Podravky Natura kuře s bylinkami

dostupné čerstvé bylinky (majoránka, zelená petrželka, kopr, tymián, rozmarýn)

rýže tří barev Lagris

Marináda:

1 balení Podravky Natura kuře s bylinkami

4 polévkové lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

 1 polévková lžíce medu.

Příprava:

Ve větší míse promícháme všechny suroviny na výrobu marinády. Omytá, očištěná a osušená kuřecí stehna naložíme do marinády a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Naložené maso zprudka osmažíme na olivovém oleji spolu s nasekanými stroužky česneku. Zalijeme bílým vínem a přidáme rajčatový protlak. Pak pomalu vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. Přidáme na kostky nakrájený celer a lilek, dochutíme Podravkou Natura kuře s bylinkami a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nadrobno nasekané bylinky. Podáváme s rýží tří barev Lagris, kterou připravíme podle návodu.  

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme