Vyhledávání
DUŠENÁ KUŘECÍ STEHNA PO PROVENSÁLSKU (na 4 porce)
Vychutnejte si chuť bylinek!
Suroviny:
500 g kuřecích stehen
olivový olej na smažení
3 stroužky česneku
100 ml bílého vína
200 ml rajčatového protlaku
4 řapíkaté celery
1 malý lilek
1 polévková lžíce Podravky Natura kuře s bylinkami
dostupné čerstvé bylinky (majoránka, zelená petrželka, kopr, tymián, rozmarýn)
rýže tří barev Lagris
Marináda:
1 balení Podravky Natura kuře s bylinkami
4 polévkové lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce medu.
Příprava:
Ve větší míse promícháme všechny suroviny na výrobu marinády. Omytá, očištěná a osušená kuřecí stehna naložíme do marinády a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Naložené maso zprudka osmažíme na olivovém oleji spolu s nasekanými stroužky česneku. Zalijeme bílým vínem a přidáme rajčatový protlak. Pak pomalu vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. Přidáme na kostky nakrájený celer a lilek, dochutíme Podravkou Natura kuře s bylinkami a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nadrobno nasekané bylinky. Podáváme s rýží tří barev Lagris, kterou připravíme podle návodu.