Frankfurtská polévka, bramborové nudle, krupicový podnik

10. května 2014·Jídlo a pití·Redakce

Recepty ze sobotního Dámského klubu rádia Frekvence 1.

FRANKFURTSKÁ POLÉVKA

Potřebujete:
* tuk
* 2 cibule
* 2 stroužky česneku
* 3 ks frankfurtského párku
* 3 lžíce hl. mouky
* 4 brambory
* majoránku
* 1 litr vody nebo vývaru
* 1 masox
* 2 lžíce sladké papriky
* pepř
* sůl
* zelenou petrželku

Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno, dáme do hrnce na rozpálený tuk a restujeme dočervena. Poté zasypeme moukou, uděláme jíšku, přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem a osolíme.

Do polévky dáme oloupané, na čtverečky nakrájené brambory a vaříme do měkka. Nakonec přidáme na plátky nakrájené opečené párky. Vložíme kostku masoxu. Když jsou brambory měkké, dochutíme polévku pepřem, zelenou petrželkou a majoránkou rozdrcenou v dlaních. Necháme tři minuty vařit a podáváme.

xxx

 

BRAMBOROVÉ NUDLE S MEDVĚDÍM ČESNEKEM A KUŘECÍM MASEM

Potřebujete:
* 300 g brambor
* sůl
* hrst medvědího česneku
* 1 vejce
* 2 lžíce krupice
* 4 lžíce hladké mouky
* 2 kuřecí prsa
* 1 lžíci másla
* 6 žampionů
* 2 tavené sýry
* 1 dcl mléka
* 1 dcl smetany
* sůl,pepř

Moučné brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku a krupici.
Medvědí česnek zbavíme stonků, umyjeme, osušíme a listy překrájíme. V mixeru rozmixujeme společně s vejcem a přidáme do bramborové hmoty. Uděláme těsto, které přes široký cedník protlačíme do vroucí osoléné vody a necháme 3 minuty táhnout. Promíchneme vařečkou. Nudle přecedíme a propláchneme.

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, opečeme na másle do měkka a přidáme nakrájené žampiony. Dále přidáme 2 tavené smetanové sýry, zalijeme mlékem, rozmícháme, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a vložíme bramborové nudle.

 

xxxx

 

KRUPICOVÝ PUDINK

Potřebujete:
* 1 litr mléka
* 100 g krupičky
* 100 g cukru
* 2 vejce
* 2 dcl smetany
* 3 lžíce vanilkového pudinku
* 1 dcl sodovky
* čerstvé ovoce

V míse vyšleháme 2 žloutky s cukrem, smetanou, vanilkovým pudinkem a sodovkou.
Mléko zavaříme, vmícháme vanilkovou směs a postupně přisypeme krupici. Nakonec vmícháme sníh vyšlehaný ze dvou bílků.
Nalijeme do formiček a po vychladnutí zdobíme čerstým ovocem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme