GALERIE: Sportovci a zdravá strava? V olympijské vesnici denně stojí fronty na hranolky

18. srpna 2016·Jídlo a pití·Redakce

V olympijské vesnici je to jedno z nejoblíbenějších míst všech sportovců a denně před ním stojí dlouhé fronty. Není o všem řeč o nějaké aktivní zábavě, nejlepší sportovci světa trpělivě přešlapují před restaurací McDonald´s!

Nejznámější společnost rychlého občerstvení je hlavním sponzorem olympijských her. A jejich restaurace v olympijské vesnici v Riu nabízí všem sportovcům své produkty zdarma. Není proto divu, že v podstatě od otvíracích hodin až do večera je před vchodem nekonečně dlouhá fronta. Restaurace už musela dokonce omezit objednávky na 20 položek na osobu!

A když se podíváte na fotografii australského badmintonisty v naší galerii, tak se tomu asi nebudete divit. “Není to pro sportovce úplně nejlepší strava,” přiznává vodní pólistka Aleksandra Radovičová. “Jenže jídlo v olympijské jídelně je hodně nudné, tak je třeba to občas změnit. Omlouvám se trenérovi, ale chtěli jsme nějak oslavit vítězství,” dodala trochu provinile, ale s úsměvem.

Oslava po závodech, to je nejčastější výmluva sportovců, kteří denně čekají ve frontě před mekáčem, až se na ně dostane řada a dají si něco pořádně nezdravého. Zatímco v prvních dnech údajně chodili do fast foodu hlavně vzpěrači nebo zápasníci, kteří jsou na velký příjem zvyklí, nyní už ve frontě čekají všichni bez ohledu na sport nebo zemi původu. A nechybějí ani ty největší hvězdy.  

FOTO: Olympijský rozdavač kondomů je hitem. A úsměvní jsou i další dobrovolníci her

FOTO: Vyhrál na olympiádě medaili a hned na stadionu požádal přítelkyni o ruku

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme