Grilovaná kuřecí stehna v medovo – hořčičné marinádě

20. července 2013·Jídlo a pití·Redakce

I tuto sobotu si s námi pořádně zagrilujte...

6 kuřecích stehýnek

2 lžíce dijonské hořčice

2 lžíce sojové omáčky

3 lžíce medu

šťáva z půlky citronu

5 str. česneku

1 lžička pepře

sůl

Kuřecí stehna očistíme, umyjeme, vysušíme a lehce osolíme.

2 lžíce dijonské hořčice smícháme se 2 lžícemi sojové omáčky, 3 lžícemi medu , šťávou z půlky citronu, 5 stroužky lisovaného česneku ,1 lžičkou pepře a promícháme.

Kuřecí stehna v marinádě pořádně obalíme a necháme 2 hodiny odležet. Vytáhneme, necháme okapat a dáme na gril na střední teplotu a často otáčíme. Po asi 20 minutách by mělo být hotovo.

Příloha:

Studený rýžový salát

400 g uvařené studené rýže

1 salátová okurka

4 rajčata

1 cibule

čerstvý koriandr

sůl, pepř

1 dcl olivového oleje

5 lžic octa

1 lžička cukru

Okurku nakrájíme na kostky, rajčata na plátky, cibuli na jemno .

Ocet smícháme s nakrájeným koriandrem, cukrem, pomalu vlijeme olivový olej a mícháme.

Rýži smícháme s okurkou, cibulí, rajčaty, zalijeme zálivkou , osolíme a opepříme .

Na talíř dáme porci rýžového salátu a k tomu křupavé kuřecí stehno v marinádě.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme