Vyhledávání
Grilovaná kuřecí stehna v medovo – hořčičné marinádě
I tuto sobotu si s námi pořádně zagrilujte...
6 kuřecích stehýnek
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce sojové omáčky
3 lžíce medu
šťáva z půlky citronu
5 str. česneku
1 lžička pepře
sůl
Kuřecí stehna očistíme, umyjeme, vysušíme a lehce osolíme.
2 lžíce dijonské hořčice smícháme se 2 lžícemi sojové omáčky, 3 lžícemi medu , šťávou z půlky citronu, 5 stroužky lisovaného česneku ,1 lžičkou pepře a promícháme.
Kuřecí stehna v marinádě pořádně obalíme a necháme 2 hodiny odležet. Vytáhneme, necháme okapat a dáme na gril na střední teplotu a často otáčíme. Po asi 20 minutách by mělo být hotovo.
Příloha:
Studený rýžový salát
400 g uvařené studené rýže
1 salátová okurka
4 rajčata
1 cibule
čerstvý koriandr
sůl, pepř
1 dcl olivového oleje
5 lžic octa
1 lžička cukru
Okurku nakrájíme na kostky, rajčata na plátky, cibuli na jemno .
Ocet smícháme s nakrájeným koriandrem, cukrem, pomalu vlijeme olivový olej a mícháme.
Rýži smícháme s okurkou, cibulí, rajčaty, zalijeme zálivkou , osolíme a opepříme .
Na talíř dáme porci rýžového salátu a k tomu křupavé kuřecí stehno v marinádě.