Vyhledávání
Grilovaná medová zelenina
Zelenina je zdravá, tak si ji užijte! Jedem s medééém!
Suroviny:
menší květák
500 g brokolice
2 papriky
pórek
Medová omáčka:
80 ml vývaru
Podravka Natura na grilovanou zeleninu
2 lžíce sojové omáčky
1 vinného octa
1 lžičku olivového oleje
1 lžičku kukuřičného škrobu
2 lžíce medu
Postup:
Medová omáčka: Do kastrůlku nalijeme vývar, sojovou omáčku, ocet, olej a společně svaříme. Pak omáčku zahustíme škrobem, který rozmícháme v malém množství vlažné vody. Krátce ji povaříme, aby zhoustla.
Nakonec dochutíme medem a Podravkou Natura na grilovanou zeleninu.
Květák a brokolici očistíme a rozebereme na růžičky, které spaříme vroucí vodou.
Papriku s ananasem omyjeme a nakrájíme na větší kostky.
Zeleninu a ananas napichujeme střídavě na špejle.
Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme přelité medovou omáčkou.