Grilovaná medová zelenina

2. května 2012·Jídlo a pití·Redakce

Zelenina je zdravá, tak si ji užijte! Jedem s medééém!

Suroviny:

menší květák

500 g brokolice

2 papriky

ananas

pórek

Medová omáčka:

80 ml vývaru

Podravka Natura na grilovanou zeleninu

2 lžíce sojové omáčky

1 vinného octa

1 lžičku olivového oleje

1 lžičku kukuřičného škrobu

2 lžíce medu

Postup:

Medová omáčka: Do kastrůlku nalijeme vývar, sojovou omáčku, ocet, olej a společně svaříme. Pak omáčku zahustíme škrobem, který rozmícháme v malém množství vlažné vody.  Krátce ji povaříme, aby zhoustla.

Nakonec dochutíme medem a Podravkou Natura na grilovanou zeleninu.

Květák a brokolici očistíme a rozebereme na růžičky, které spaříme vroucí vodou.

Papriku s ananasem omyjeme a nakrájíme na větší kostky.

Zeleninu a ananas napichujeme střídavě na špejle.

Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme přelité medovou omáčkou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme