Guláš z červené řepy

7. prosince 2012·Jídlo a pití·Redakce

Překvapte svého masožrouta!

500 g červené řepy

600 g brambor

1 cibule

100 g uzené slaniny

1 uzená klobása

Sůl, pepř, kmín, vývar

3 lž strouhaného křenu

 

 

 

Syrovou řepu a brambory očistíme a nakrájíme na kostky.
Slaninu nakrájíme a osmažíme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme řepu a za stálého míchání opražíme asi 3 minuty.
Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a přikryté dusíme 30 minut.
Pak vložíme brambory a dusíme do měkka. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásku a 5 min. povaříme.
Vmícháme strouhaný křen (množství dle chuti) a podáváme.
Kdo má rád, může přidat do hotového guláše smetanu.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme