Vyhledávání
Zavřít
Hovězí pečeně se znojemskou omáčkou
Omáčka na neděli
zadní hovězí maso
špek
sůl, pepř
olej
4 cibule
mrkev
celer
petržel
celý pepř
nové koření
bobkový list
okurky
lžíce rajského protlaku
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
Maso prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na oleji opečeme ze všech stran. Poté ho vyjmeme, v hrnci si osmahneme cibuli, veškeré koření, rajský protlak, petržel, mrkev a celer. Vše opékáme do tmava. Zalijeme vodou, vložíme maso a 20 min. dusíme. Potom dáme na hodinu a čtvrt péci do trouby.
Omáčku propasírujeme, přidáme lák z okurek, předem připravenou jíšku, opečený špek nakrájený na kostičky a nakrájené okurky. Maso vrátíme zpět do omáčky a dle potřeby dochutíme. Podáváme s rýží.