Hovězí pečeně se znojemskou omáčkou

12. ledna 2014·Jídlo a pití·Redakce

Omáčka na neděli

zadní hovězí maso

špek

sůl, pepř

olej

4 cibule

mrkev

celer

petržel

celý pepř

nové koření

bobkový list

okurky

lžíce rajského protlaku

2 lžíce másla

3 lžíce hladké mouky

 

Maso prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na oleji opečeme ze všech stran. Poté ho vyjmeme, v hrnci si osmahneme cibuli, veškeré koření, rajský protlak, petržel, mrkev a celer. Vše opékáme do tmava. Zalijeme vodou, vložíme maso a 20 min. dusíme. Potom dáme na hodinu a čtvrt péci do trouby.

Omáčku propasírujeme, přidáme lák z okurek, předem připravenou jíšku, opečený špek nakrájený na kostičky a nakrájené okurky. Maso vrátíme zpět do omáčky a dle potřeby dochutíme. Podáváme s rýží.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme