Hovězí plátky po kremžsku

25. října 2012·Jídlo a pití·Redakce

Dejte šanci hořčici!

Suroviny:

3-4 plátky hovězího masa
2PL kremžské hořčice
2PL oleje
3 špičaté papriky
3 velké cibule
pepř, sůl, drcený kmín
2 kostičky hovězího bujonu bez glutamátů

Postup

Plátky masa zlehka přejedeme po obou stranách nožem a uděláme jemné zářezy. Naklepeme zlehka.
Osolíme, opepříme po obou stranách.
Ve vyšší nádobě si rozmixujeme hořčici, olej a dvě papriky zbavené jader a pokrájené na kousky.
Do marinády dáme maso a necháme aspoň hodinu odležet. Čím déle, tím lépe.
Potom rozpálíme pánev s jednou lžičkou oleje. Z plátků lehce setřeseme marinádu a na pánvi je opečeme – zatáhneme.
Dáme bokem.
Do pánve dáme asi 1cm vody a výpek odvaříme.
Cibuli nakrájíme na kostičky a na 2PL oleje a kousku másla jí zasmažíme jen lehce do hněda. Na hotovou cibuli dáme
zbytek marinády, smícháme a lehce osmahneme. Přihodíme maso, bujony, dolijeme vodou tak, aby

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme