Hrachová polévka s cizrnou

7. prosince 2011·Jídlo a pití·Redakce

Výběr ze soutěže Lagris

300 g půleného loupaného žlutého hrachu, hrst suché cizrny, 3 lžíce zeleného hrášku, 1 kostka masoxu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka

mark

Cizrnu si namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme, cizrnu zalijeme čistou vodou a vaříme. Žlutý hrách si namočíme (asi na 2 hodiny) a ve stejné vodě uvaříme – rozvaříme. Rozvařený hrách rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud je polévka hustá přidáme trochu vody. Do rozmixované polévky dáme masox, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a povaříme. Před koncem vaření přidáme do polévky zelený hrášek (dávám mražený) a vařenou cizrnu. Po odstavení polévky ze sporáku, přidáme majoránku, promícháme a podáváme. Polévku můžeme na talíři ozdobit opečenou houskou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme