Jablkový koláč

10. března 2013·Jídlo a pití·Redakce

Jablka jsou super materiál na pečení!

Základ:

1 vejce

80 g másla

100 g cukru

200 g hladké mouky

1 kypřicí prášek

Náplň:

5 jablek

2 kysané smetany 15 %

1 smetana 30 %

1 pudingový prášek

100 g cukru

1 vejce

Vejce, kypřicí prášek, třetinu kostky rozpuštěného másla, polovinu cukru a hladkou mouku vložíme do mísy a utvoříme těsto. Propracujeme na válu a vytvarujeme po stěnách dortové formy. Do formy pak rozmístíme odjádřená a na plátky nakrájená jablka. 

Do misky dáme dvě kysané smetany, smetanu, 100 g cukru, vejce a pudingový prášek. Promícháme a nalijeme do formy.Dáme do trouby, kde pečeme 45 minut na 180 stupňů.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme