Vyhledávání
Jahodová roláda
Blíží se sezóna lahodného ovoce!
4 vejce
1 balíček vanilkového cukru
200 g cukru
špetka soli
100 g hladké mouky
50 g solamylu
1 balíček kypřícího prášku
4 pláty želatiny
500 g jahod
šťáva z půlky limetky
250 g měkkého tvarohu
250 ml smetany
pečící papír
Ze 4 bílků vyšleháme sníh. Přidáme cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Vmícháme žloutky.
Mouku smícháme s kypřícím práškem a solamylem a opatrně vmícháme do bílkové směsi.
Vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 175 st. 15 minut.
Poté vyklopíme na utěrku poprášenou cukrem. Pečící papír hned sloupneme.
Pomocí utěrky na širší straně smotáme v roládu a přikryjeme navlhčenou utěrkou.
Pláty želatiny vložíme do studené vody. Po chvíli vymačkáme a necháme s trochou vody ohřát a rozpustit.
Třetinu jahod rozmačkáme se šťávou z limetky. Smícháme s 50 g cukru a měkkým tvarohem.
Želatinu vmícháme do tvarohové směsi a postupně přidáváme vyšlehanou šlehačku a vmícháme zbytek překrájených jahod.
Roládu rozbalíme a hustě pomažeme jahodovým krémem. Znovu zabalíme a dáme vychladnout asi na 4 hodiny. Poté roládu nakrájíme a podáváme.