Jahodová roláda

9. května 2013·Jídlo a pití·Redakce

Blíží se sezóna lahodného ovoce!

4 vejce

1 balíček vanilkového cukru

200 g cukru

špetka soli

100 g hladké mouky

50 g solamylu

1 balíček kypřícího prášku

4 pláty želatiny

500 g jahod

šťáva z půlky limetky

250 g měkkého tvarohu

250 ml smetany

pečící papír

Ze 4 bílků vyšleháme sníh. Přidáme cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Vmícháme žloutky.

Mouku smícháme s kypřícím práškem a solamylem a opatrně vmícháme do bílkové směsi.

Vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 175 st. 15 minut. 

Poté vyklopíme na utěrku poprášenou  cukrem. Pečící papír hned sloupneme.

 Pomocí utěrky na širší straně smotáme v roládu a přikryjeme navlhčenou utěrkou.

Pláty želatiny vložíme do studené vody. Po chvíli vymačkáme a necháme s trochou vody ohřát a rozpustit.

Třetinu jahod rozmačkáme se šťávou z limetky. Smícháme s 50 g cukru a měkkým tvarohem.

Želatinu vmícháme do tvarohové směsi a postupně přidáváme vyšlehanou šlehačku a vmícháme zbytek překrájených jahod.

Roládu rozbalíme a hustě pomažeme jahodovým krémem. Znovu zabalíme a dáme vychladnout asi na 4 hodiny. Poté roládu nakrájíme a podáváme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme