Jahodové gazpacho

18. června 2012·Jídlo a pití·Redakce

Studená ovocná polévka – existuje snad lepší ztělesnění léta? Labužníci si ji ještě doladí kopečkem zmrzliny či mascarpone.

Ingredience

  • 400 g jahod, odstopkovaných
  • 100 g směsi borůvek, malin či ostružin (podle chuti)
  • 3 mátové lístky + další na ozdobení
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 4 lžíce medu
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička limetové šťávy

Příprava jídla

1 Pokrájejte 300 g jahod, dejte je do hrnce, podlijte pár lžícemi vody, přidejte vanilkový extrakt, tři lístky máty a přiveďte k varu. Vypněte a nechte vychladnout.

2 Směs rozmixujte s medem a citrusovými šťávami dohladka. Pak přidejte zbývající čerstvé ovoce (nějaké si odložte na ozdobení) a ještě několika pulzy prosekejte nahrubo. Rozdělte do čtyř sklenek nebo misek a ozdobte odloženým ovocem a mátou

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme