Jahodové políbení

2. července 2012·Jídlo a pití·Redakce

Polibek, na který nezapomenete!

Ingredience

  • 3 bílky
  • 175 g krupicoveho cukru
  • 450–500 g čerstvých jahod
  • 570 ml smetany ke šlehání, ušlehané
  • 1 lžička moučkového cukru

Příprava jídla

1 Upečte si pusinky. Bílky ušlehejte dotuha a potom po lžičkách zašlehávejte krupicový cukr. Ze sněhu pak dělejte lžičkou ,hromádky‘ na plech vyložený papírem na pečení a pečte je při 140 °C zhruba hodinu (v horkovzdušné troubě při 120 °C asi 1,5 hodiny).

2 Polovinu jahod rozmixujte spolu s moučkovým cukrem na pyré a propasírujte je přes sítko. Pusinky rozlámejte na 2cm kousky a dejte do větší misky, přidejte nakrájené zbývající jahody a šlehačku; jemně promíchejte. Na talířek nebo do skleničky udělejte kopičku jahodovo-pusinkovo-smetanové hmoty a pokapejte ji jahodovým protlakem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme