Vyhledávání
Zavřít
Jarní polévka
Jarní dávka vitamínů a barev
Ingredience
- 3 hrsti jarních zelených bylin (mladé listy kopřiv, polníček, listy jahodníku, petrželka, pažitka, špenát…)
- 1,5 l zeleninového vývaru (pokud nemáte domácí, může být z kostky – nejlépe v biokvalitě, koupíte v dm drogerii nebo bioobchodech)
- 50 g másla
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1 stroužek česneku, oloupaný
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl, případně pepř
- opečené kostičky housky k podávání
Příprava jídla
PŘIPRAVTE ZÁKLAD
Byliny opláchněte, zbavte případných tuhých stonků a nasekejte je. V hrnci rozpusťte máslo a vsypte na něj mouku.
VSYPTE BYLINY
Míchejte tak, abyste získali světle zlatou jíšku. Pak přisypte bylinky a nechte je několik sekund zavadnout.
ZALIJTE VÝVAREM
Do hrnce nalijte vývar. Přiveďte k varu a asi deset minut povařte. Pak do polévky prolisujte česnek.
UMIXUJTE DOHLADKA
Přidejte smetanu a prohřejte ji (už nevařte). Promixujte tyčovým mixérem dohladka a podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte s krutony