Jarní polévka

26. března 2012·Jídlo a pití·Redakce

Jarní dávka vitamínů a barev

Ingredience

  • 3 hrsti jarních zelených bylin (mladé listy kopřiv, polníček, listy jahodníku, petrželka, pažitka, špenát…)
  • 1,5 l zeleninového vývaru (pokud nemáte domácí, může být z kostky – nejlépe v biokvalitě, koupíte v dm drogerii nebo bioobchodech)
  • 50 g másla
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 1 stroužek česneku, oloupaný
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl, případně pepř
  • opečené kostičky housky k podávání

Příprava jídla

PŘIPRAVTE ZÁKLAD
Byliny opláchněte, zbavte případných tuhých stonků a nasekejte je. V hrnci rozpusťte máslo a vsypte na něj mouku.

VSYPTE BYLINY
Míchejte tak, abyste získali světle zlatou jíšku. Pak přisypte bylinky a nechte je několik sekund zavadnout.

ZALIJTE VÝVAREM
Do hrnce nalijte vývar. Přiveďte k varu a asi deset minut povařte. Pak do polévky prolisujte česnek.

UMIXUJTE DOHLADKA
Přidejte smetanu a prohřejte ji (už nevařte). Promixujte tyčovým mixérem dohladka a podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte s krutony

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme