Kachní prsa na medu s jablkem

25. října 2012·Jídlo a pití·Redakce

Pečínka pro slavnostní chvíle

Suroviny:

2 kachní prsa
1 polévková lžíce horké vody
2 polévkové lžíce medu
1 kávová lžička sojové omáčky
špetka soli
1 velké jablko
šťáva z 1/2 citronu
med
1 polévková lžíce másla

Postup

Do misky dáme horkou vodu, přidáme med, sojovou omáčku a špetku soli. Rozmícháme.
Kůži na prsou nakrájíme na čtverečky. Snažíme se neříznout do masa, aby nám nevytékala šťáva. Celá prsa potřeme marinádou a dáme na nasucho rozpálenou pánev kůží dolů. Pečeme dokřupava. Pak otočíme, stáhneme plamen a zvolna dopékáme. Uvnitř mají být prsa růžová a šťavnatá. Dohromady asi 8 minut – záleží na teplotě, velikosti prsou i na materiálu ze které je pánev.
Jablko nakrájíme na asi 1/2 cm silná kolečka, vykrojíme jadřinec, pokapeme citronem a potřeme medem. Na pánvi rozpustíme trochu másla a dáme opéct jablíčka.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme