Kapustové karbanátky

17. března 2012·Jídlo a pití·Redakce

Klasika - tentokrát ale z kapusty a uzeného masa. Pokud chcete bezmasý pokrm, nahraďte uzené dušenými houbami.

Ingredience

  • 400 g kapusty
  • 50 g cibule
  • 30-50 g másla
  • 100 g uzeného či šunky
  • 2 vejce
  • 2 housky
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • 100 g strouhanky
  • 1 vejce
  • tuk

Příprava jídla

400 g kapusty očistěte a vařte, až začne měknout, sceďte ji a nakrájejte nadrobno. Kostičky z 50 g cibule nechte zesklovatět na 30–50 g másla, pak je s kostkami ze 100 g uzeného či šunky (nebo podušených hub), 2 vejci, 2 houskami, nakrájenými, namočenými do mléka a vyždímanými, solí, pepřem a prolisovaným česnekem podle chuti vmíchejte do kapusty.

Propracujte, případně zahustěte strouhankou. Utvořte drobné kulatější karbanátky, obalte je v 1 prošlehaném vejci a necelých 100 g strouhanky. Opečte na tuku.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme