Vyhledávání
Zavřít
Kdo jí kyselé, je veselý. Tedy říká se to. Takže si udělejte křupavé okurčičky!
K letní atmosféře patří vůně láku z okurek, který si doma uvaříte sami levou zadní. Kupte si co nejmenší okurčičky, které budou hvězdou letošních grilovaček!
Potřebujete:
- 5 kg co nejmenších nakládaček
Na nálev:
- 500 ml octa
- 1,4 l vody
- 85 g soli
- 170 g cukru krystal
- 1 lžíce hořčičného semínka
- 1 lžíce nového koření
- 10 zrnek pepře
Na proložení:
mrkev, kopr, cibule, křen
Co s tím?
Všechny suroviny na nálev svaříme (vařte tak 5 minut). Necháme vychladnout.
Okurky dobře očistíme kartáčkem (nééé na zuby!) a naskládáme je těsně do sklenic. Podle chuti prokládáme snítkami kopru, kolečky mrkve, kroužky cibule a pár kolečky křenu.
Obsah sklenic zalijeme nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme osm minut při 80°C. Čas si hlídejte, ať nejsou okurčičky jako bláto.
Křup!
TIP FREKVENCE 1: Devět důvodů, proč byste měli denně pít okurkovou vodu
RECEPT FREKVENCE 1: Legální doping! Aneb šťávy, které vám dodají energii