Vyhledávání
Koláč s krůtím masem
Ochutnejte krůtu jinak!
Koláč s krůtím masem
Potřebujeme:
1 listové těsto
250g krůtích prsou
1 lžíce Podravka na Italské speciality
100g vlašských ořechů
rajčata loupaná 150g
3 lžíce sladké smetany
několik mandlí
2 vejce
petrželka
Postup:
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na tenké pláty. Jednou polovinou vyložíme vymazaný pekáček, okraje zvedneme a naplníme masovou směsí.
Masovou směs připravíme z mletého nebo drobně nakrájeného krůtího maso s mletými vlašskými ořechy, rajčaty, sladkou smetanou a nasekanými oloupanými mandlemi.
Vmícháme 1 vejce a nasekanou petrželku. Směs okořeníme Podravkou na Italské speciality a promícháme.
Rozetřeme na těsto, okraje stiskneme a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut.