Koláč s krůtím masem

7. května 2012·Jídlo a pití·Redakce

Ochutnejte krůtu jinak!

Koláč s krůtím masem

Potřebujeme:

1 listové těsto

250g  krůtích prsou

1 lžíce Podravka na Italské speciality

100g vlašských ořechů

rajčata loupaná 150g

3 lžíce sladké smetany

několik mandlí

2 vejce

petrželka

Postup:

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na tenké pláty. Jednou polovinou vyložíme vymazaný pekáček, okraje zvedneme a naplníme masovou směsí.

Masovou směs připravíme z mletého nebo drobně nakrájeného krůtího maso s mletými vlašskými ořechy, rajčaty, sladkou smetanou a nasekanými oloupanými mandlemi.

Vmícháme 1 vejce a nasekanou petrželku. Směs okořeníme Podravkou na Italské speciality a promícháme.

Rozetřeme na těsto, okraje stiskneme a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme