Kotlety na smetaně

18. července 2013·Jídlo a pití·Redakce

Velká mňamka od naší Lidun

Kotlety na smetaně

   

  cibule na kroužky

  • pár kotlet(podle toho kolik bude lidí jíst)

  • brambory

  • smetana

  • sůl,pepř,může být i hořčice a grilovací koření

Do zapékací misky dáme na dno cibuli,pak na ni položíme kotlety bez kosti,které jsme osolili,opepřili a přidali grilovací koření podle chuti.Brambory oškrábeme a nakrájíme asi na dvoucentimetrové plátky.Posolíme je a poklademe na kotlety.Zalijeme smetanou ve které jsme rozmíchali asi lžíci hořčice.

Nepíši přesné poměry – hořčice si můžete dát víc,dokonce můžete do smetany přidat trochu strouhaného polotvrdého sýra pro chuť.Zalijeme tedy smetanou aby bylo vše ponořeno,přiklopíme poklicí a dáme péct na 200 stupňů.Budeme péct asi hodinu ale na posledních 15 minut sundáme poklici aby nám vršek trochu zezlátl.

Vlastně pečeme do doby než se smetana srazí a to trvá tak tu hodinku.A klidně dejte smetanu co má větší hustotu – vlastně na šlehání,je to lepší!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme