Královské klopsy (německá specialita)

31. ledna 2013·Jídlo a pití·Redakce

Tohle se Jirka Babica naučil u sousedů!

500 g vepřového plecka
2 plátky veky
1 cibule
4 sardelky
1 vejce
petrželová nať
hladká mouka
sůl, pepř

Vývar:
1 cibule
6 ks nového koření
10 ks celého pepře
2 ks bobkového listu
0,5 l vody

 

Omáčka:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
150 ml mléka
kapary
šťáva z ½ citronu
sůl, pepř

 

Smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, sardelky, vejce, nakrájenou veku, petrželku, mouku, sůl, pepř. Promícháme a mokrýma rukama tvoříme z těsta větší koule.

Do vývaru připraveného z vody, cibule a koření vložíme koule a povaříme asi 15 minut.

V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou a utvoříme jíšku. Tu zalijeme vývarem, přilijeme mléko, kapary, citrónovou šťávu, ochutíme solí a pepřem. Koule vložíme zpět do omáčky a povaříme 10 minut. Podáváme s vařenými bramborami.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme