Vyhledávání
Královské klopsy (německá specialita)
Tohle se Jirka Babica naučil u sousedů!
500 g vepřového plecka
2 plátky veky
1 cibule
4 sardelky
1 vejce
petrželová nať
hladká mouka
sůl, pepř
Vývar:
1 cibule
6 ks nového koření
10 ks celého pepře
2 ks bobkového listu
0,5 l vody
Omáčka:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
150 ml mléka
kapary
šťáva z ½ citronu
sůl, pepř
Smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, sardelky, vejce, nakrájenou veku, petrželku, mouku, sůl, pepř. Promícháme a mokrýma rukama tvoříme z těsta větší koule.
Do vývaru připraveného z vody, cibule a koření vložíme koule a povaříme asi 15 minut.
V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou a utvoříme jíšku. Tu zalijeme vývarem, přilijeme mléko, kapary, citrónovou šťávu, ochutíme solí a pepřem. Koule vložíme zpět do omáčky a povaříme 10 minut. Podáváme s vařenými bramborami.